28. dec A NOKIA feltámadni látszik poraiból

A NOKIA feltámadni látszik poraiból

Droidos pletykák           2016.12.28 - 07:00           Írta: ARPII           7418

A tippek szerint 4 készülék is érkezik a második és a harmadik negyedévben.

Jelenleg egy finn cég, név szerint a HMD Global kezében van a NOKIA okostelefonok kiadásának privilégiuma. Ezt a jogot még 10 évig birtokolják. Mivel a 2017-es MWC már itt van a nyakunkban, ott minden bizonnyal legalább egy készüléket be fognak mutatni.

Az első általuk bemutatott készülék valószínűleg a már régóta beharangozott NOKIA D1C lesz. Azonban ezen a közeljövőben bemutatandó készüléken kívül, ami feltehetően 2017 februárjában lát majd napvilágot, a HMD még másik négy készülék fejlesztését is tervezi, Tajvanon. Ezzel növelve és létrehozva egy új kínálatot.

A készülékek következő két generációja, a második és a harmadik negyedévben lesz várható. A beszámolók alapján ezek a készülékek 5 és 5,7 képátlóval várhatók, valamint legalább Full HD felbontással.

A HMD Global ezekhez a készülékekhez rendelt kijelzőket az LG-től, a Century Technologytól és az Innoluxtól is. Mint azt már említettük, az első mobil a D1C lesz, ami a hírek szerint két különböző kivitelben érkezik majd, kijelző és memória méret alapján.

Az árcédulától senki sem fog megijedni, hiszen a drágábbik verzió sem fog sokba kerülni, egészen pontosan 200 dollárba, ami kesebb mint 60 000 Ft. Ez a készülék 5,5 colos Full HD kijelzővel és  3 GB RAM-mal felszerelve várható. Az olcsóbbik változat 150 dollárba, azaz kb. 44 000 Ft-ba fog kerülni, azonban ez csak egy 5 colos kijelzőt kap majd HD felbontással és 2 GB RAM-mal.

Az összes felsorolt készülék elérhető lesz globálisan, az árak azonban országonként eltérőek lehetnek, ahogyan azt már megszokhattuk. A kedvező árakkal, megfelelő felszereltséggel, és Android rendszerrel, a NOKIA talán újra helyet szoríthat magának a mobilpiacon. Azonban különösebb innovációk nélkül, fel kell készülniük, hogy a sor végén fognak kullogni.

Forrás: phoneArena


Hozzászólások

Több Apple hír
23. jún

Így bírja a gyűrődést a OnePlus 5

Tech Hírek

A frissen bemutatott OnePlus 5-ről már minden kiderült hivatalosan, és bár a készülék elsőrangú ajánlatnak tűnik papíron, azért az sem egy utolsó szempont, hogy miként áll ellen a külső behatásoknak.

Bővebben

17. jún

Duál kamera és 4 GB RAM az új Leagoo T5-ben

Tech Hírek

Hamarosan megjelenik a Leagoo új, duál kamerás csúcsmobilja, amire már elő is lehet regisztrálni egy 50 dolláros kuponkódért cserébe.

Bővebben

Cikkek, amik tetszhetnek
29. márc

Máris hibás a Samsung Galaxy S7 és Galaxy S7 edge

Tech Hírek

Más billentyűket érzékel, mint amiket lenyomunk.

Bővebben

28. dec

A NOKIA feltámadni látszik poraiból

Droidos pletykák

A tippek szerint 4 készülék is érkezik a második és a harmadik negyedévben.

Bővebben