28. dec A NOKIA feltámadni látszik poraiból

A NOKIA feltámadni látszik poraiból

Droidos pletykák           2016.12.28 - 07:00           Írta: ARPII           7794

A tippek szerint 4 készülék is érkezik a második és a harmadik negyedévben.

Jelenleg egy finn cég, név szerint a HMD Global kezében van a NOKIA okostelefonok kiadásának privilégiuma. Ezt a jogot még 10 évig birtokolják. Mivel a 2017-es MWC már itt van a nyakunkban, ott minden bizonnyal legalább egy készüléket be fognak mutatni.

Az első általuk bemutatott készülék valószínűleg a már régóta beharangozott NOKIA D1C lesz. Azonban ezen a közeljövőben bemutatandó készüléken kívül, ami feltehetően 2017 februárjában lát majd napvilágot, a HMD még másik négy készülék fejlesztését is tervezi, Tajvanon. Ezzel növelve és létrehozva egy új kínálatot.

A készülékek következő két generációja, a második és a harmadik negyedévben lesz várható. A beszámolók alapján ezek a készülékek 5 és 5,7 képátlóval várhatók, valamint legalább Full HD felbontással.

A HMD Global ezekhez a készülékekhez rendelt kijelzőket az LG-től, a Century Technologytól és az Innoluxtól is. Mint azt már említettük, az első mobil a D1C lesz, ami a hírek szerint két különböző kivitelben érkezik majd, kijelző és memória méret alapján.

Az árcédulától senki sem fog megijedni, hiszen a drágábbik verzió sem fog sokba kerülni, egészen pontosan 200 dollárba, ami kesebb mint 60 000 Ft. Ez a készülék 5,5 colos Full HD kijelzővel és  3 GB RAM-mal felszerelve várható. Az olcsóbbik változat 150 dollárba, azaz kb. 44 000 Ft-ba fog kerülni, azonban ez csak egy 5 colos kijelzőt kap majd HD felbontással és 2 GB RAM-mal.

Az összes felsorolt készülék elérhető lesz globálisan, az árak azonban országonként eltérőek lehetnek, ahogyan azt már megszokhattuk. A kedvező árakkal, megfelelő felszereltséggel, és Android rendszerrel, a NOKIA talán újra helyet szoríthat magának a mobilpiacon. Azonban különösebb innovációk nélkül, fel kell készülniük, hogy a sor végén fognak kullogni.

Forrás: phoneArena


Hozzászólások

Több Apple hír
12. okt

Android okos TV teszt - VIDEÓ

Tesztek

Most megtudhatjátok, hogy mi történik, ha egy TV Androidot futtat. Az eredmény meglepően jó.

Bővebben

11. okt

Bosszantó hibától szenvednek a Samsung Galaxy S8 tulajok

Tech Hírek

A Samsung Galaxy S8 széria tagjai a debütálás óta eltelt hat hónap után sem mondhatóak olcsónak, ezért okkal és joggal lehet elvárni egy ilyen masinától, hogy az alap dolgok rendesen működjenek rajta.

Bővebben

Cikkek, amik tetszhetnek
31. dec

Titkos Android-kódok

Tech Hírek

Rengeteg kód, amivel többet tudhatunk meg eszközünkről.

Bővebben

29. márc

Máris hibás a Samsung Galaxy S7 és Galaxy S7 edge

Tech Hírek

Más billentyűket érzékel, mint amiket lenyomunk.

Bővebben