28. dec A NOKIA feltámadni látszik poraiból

A NOKIA feltámadni látszik poraiból

Droidos pletykák           2016.12.28 - 07:00           Írta: ARPII           7314

A tippek szerint 4 készülék is érkezik a második és a harmadik negyedévben.

Jelenleg egy finn cég, név szerint a HMD Global kezében van a NOKIA okostelefonok kiadásának privilégiuma. Ezt a jogot még 10 évig birtokolják. Mivel a 2017-es MWC már itt van a nyakunkban, ott minden bizonnyal legalább egy készüléket be fognak mutatni.

Az első általuk bemutatott készülék valószínűleg a már régóta beharangozott NOKIA D1C lesz. Azonban ezen a közeljövőben bemutatandó készüléken kívül, ami feltehetően 2017 februárjában lát majd napvilágot, a HMD még másik négy készülék fejlesztését is tervezi, Tajvanon. Ezzel növelve és létrehozva egy új kínálatot.

A készülékek következő két generációja, a második és a harmadik negyedévben lesz várható. A beszámolók alapján ezek a készülékek 5 és 5,7 képátlóval várhatók, valamint legalább Full HD felbontással.

A HMD Global ezekhez a készülékekhez rendelt kijelzőket az LG-től, a Century Technologytól és az Innoluxtól is. Mint azt már említettük, az első mobil a D1C lesz, ami a hírek szerint két különböző kivitelben érkezik majd, kijelző és memória méret alapján.

Az árcédulától senki sem fog megijedni, hiszen a drágábbik verzió sem fog sokba kerülni, egészen pontosan 200 dollárba, ami kesebb mint 60 000 Ft. Ez a készülék 5,5 colos Full HD kijelzővel és  3 GB RAM-mal felszerelve várható. Az olcsóbbik változat 150 dollárba, azaz kb. 44 000 Ft-ba fog kerülni, azonban ez csak egy 5 colos kijelzőt kap majd HD felbontással és 2 GB RAM-mal.

Az összes felsorolt készülék elérhető lesz globálisan, az árak azonban országonként eltérőek lehetnek, ahogyan azt már megszokhattuk. A kedvező árakkal, megfelelő felszereltséggel, és Android rendszerrel, a NOKIA talán újra helyet szoríthat magának a mobilpiacon. Azonban különösebb innovációk nélkül, fel kell készülniük, hogy a sor végén fognak kullogni.

Forrás: phoneArena


Hozzászólások

Több Apple hír
15. máj

Korlátlan mobilnet a Telenornál

Tech Hírek

A Telenor olyan új csomagokat vezetett be, amelyek korlátlan belföldi adatforgalmat tartalmaznak, ráadásul hűségidő nélkül.

Bővebben

15. máj

360 fokban vesz az új Magicsee P3 kamera

Tech Hírek

Megjelent Magyarországon is az új Magicsee P3 kamera.

Bővebben

Cikkek, amik tetszhetnek
29. márc

Máris hibás a Samsung Galaxy S7 és Galaxy S7 edge

Tech Hírek

Más billentyűket érzékel, mint amiket lenyomunk.

Bővebben

28. dec

A NOKIA feltámadni látszik poraiból

Droidos pletykák

A tippek szerint 4 készülék is érkezik a második és a harmadik negyedévben.

Bővebben