05. máj Hozd ki a legtöbbet a telefonodból! - Tippek és trükkök nem csak profiknak

Hozd ki a legtöbbet a telefonodból! - Tippek és trükkök nem csak profiknak

Droidos Tippek és trükkök           2016.05.05 - 13:33           Írta: ARPII           12016

A fejlesztői lehetőségeket lehet, hogy a profiknak tervezték, de ez nem azt jelenti, hogy az átlagos felhasználók ne élvezhetnék ki az előnyeit. Most 5 érdekességet fogok nektek mutatni, amit ti is könnyen meg tudtok csinálni a telefonotokon.

Tegyük elérhetővé a fejlesztői lehetőségeket!

Az első lépés mielőtt használni kezdenénk, hogy aktiváljuk a fejlesztői lehetőségek menüpontot. Ehhez be kell mennetek a Beállításokba azon belül pedig A telefonról menüpontra kell kattintanotok. Ezt követően görgessetek le a Buildszámig, és kattintsatok rá hétszer. Ha ezt megtettétek, akkor gratulálok, fejlesztővé váltatok. Most már elérhetővé vált számotokra a fejlesztői lehetőségek hosszú sora. Jöhet is az első érdekesség:

1. Készenléti állapot (A képernyő nem vált alvó módra töltéskor)

Azzal, hogy ezt a funkciót aktiváltátok, elértétek, hogy készüléketek kijelzője aktív marad töltés közben. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy az akkumulátorotok élettartama veszélyben lesz. Ha gyakran nézitek meg a telefonotokat, akkor ez egy igen hasznos funkció lehet.

2. Háttérfolyamatok korlátozása (a jobb teljesítmény érdekében)

Ennek a beállításnak a segítségével, megszabhatjátok a háttérben futó alkalmazások számát. A maximum, amit kiválaszthattok, az 4 alkalmazás a háttérben, de ha úgy szeretnétek, akkor azt is kiválaszthatjátok, hogy egy se fusson.

Amennyiben az utóbbit választjátok, az összes alkalmazás megszűnik futni használat után. Ez azt jelenti, hogy az egész Android arra fog figyelni, amit éppen csináltok. Ugyan sokkal gyorsabb lesz tőle a telefon, de azt se felejtsétek el, hogy így lassabbá válik az alkalmazások közti váltás.

3. Force MSAA 4x (a jobb grafikáért a játékokban)

Amennyiben engedélyezitek a 4x MSAA-t, javulni fog játékaitoknál és OpenGL 2.0-s alkalmazásaitoknál a grafika. Ez ugyan jobban fogja meríteni készüléketeket, de ha ez nem gond, akkor élvezhetitek a simább és akadásmentesebb grafikát.

4. Animációk sebességének állítása (sebesség növekedés érdekében)

Ez a funkció nem igazán a sebesség növeléséről szól, inkább a készülék animációinak és áttűnéseinek testreszabásáról. Akár le is tilthatjátok az animációkat, ezáltal tényleg gyorsabb lesz a készülék. Például egy alkalmazásba való belépéskor, mivel kivettük a folyamat egy elemét, az áttűnést. Ez igen érdekes lehet, én mindenképpen tudom ajánlani, már csak kipróbálásra is.

5. Agresszív Wi-Fi mobilhálózat átadás (a gördülékenyebb internetezésért)

Ezzel a funkcióval nem tudjátok felgyorsítani a mobil adatforgalmatokat. A funkció arra szolgál, hogy ha megszűnne vagy gyenge lenne a Wi-Fi jel, akkor telefonotok gyorsan átvált mobilinternetre, így nem nektek kell ezt megtenni és félbeszakítani egy játékot vagy filmnézést. Ez a funkció kicsit veszélyes lehet, ha nincs nagy mobilnet keretetek, mert igen hamar lemerítheti. Amennyiben korlátlan mobilinternet csomagotok van, az esetben használjátok ezt, a gördülékenyebb internetezés érdekében, nagyon hasznos funkció.

Nektek melyik funkció nyerte el a tetszéseteket? Írjátok meg kommentben!

Forrás: androidpit
Hozzászólások

Több Apple hír
25. ápr

Umidigi A1 Pro – 18:9-es kijelző és Android 8.1 filléres áron

Tech Hírek

Megjelent az Umidigi A1 Pro, ami 30 ezer Ft alatti áron kínál friss Androidot, vékony kávás kijelzőt, duál kamerát, arcfelismerőt, és még számos hasznos extrát.

Bővebben

24. ápr

Már készül az LG V40

Tech Hírek

Az LG V szériája az idén már gazdagodott egy modellel, ha emlékeztek, ez volt a V30S ThinQ készülék, amiről mi is írtunk.

Bővebben

Cikkek, amik tetszhetnek
31. dec

Titkos Android-kódok

Tech Hírek

Rengeteg kód, amivel többet tudhatunk meg eszközünkről.

Bővebben

05. máj

Hozd ki a legtöbbet a telefonodból! - Tippek és trükkök nem csak profiknak

Droidos Tippek és trükkök

A fejlesztői lehetőségeket lehet, hogy a profiknak tervezték, de ez nem azt jelenti, hogy az átlagos felhasználók ne élvezhetnék ki az előnyeit. Most 5 érdekességet fogok nektek mutatni, amit ti is kö..

Bővebben