05. máj Hozd ki a legtöbbet a telefonodból! - Tippek és trükkök nem csak profiknak

Hozd ki a legtöbbet a telefonodból! - Tippek és trükkök nem csak profiknak

Droidos Tippek és trükkök           2016.05.05 - 13:33           Írta: ARPII           10583

A fejlesztői lehetőségeket lehet, hogy a profiknak tervezték, de ez nem azt jelenti, hogy az átlagos felhasználók ne élvezhetnék ki az előnyeit. Most 5 érdekességet fogok nektek mutatni, amit ti is könnyen meg tudtok csinálni a telefonotokon.

Tegyük elérhetővé a fejlesztői lehetőségeket!

Az első lépés mielőtt használni kezdenénk, hogy aktiváljuk a fejlesztői lehetőségek menüpontot. Ehhez be kell mennetek a Beállításokba azon belül pedig A telefonról menüpontra kell kattintanotok. Ezt követően görgessetek le a Buildszámig, és kattintsatok rá hétszer. Ha ezt megtettétek, akkor gratulálok, fejlesztővé váltatok. Most már elérhetővé vált számotokra a fejlesztői lehetőségek hosszú sora. Jöhet is az első érdekesség:

1. Készenléti állapot (A képernyő nem vált alvó módra töltéskor)

Azzal, hogy ezt a funkciót aktiváltátok, elértétek, hogy készüléketek kijelzője aktív marad töltés közben. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy az akkumulátorotok élettartama veszélyben lesz. Ha gyakran nézitek meg a telefonotokat, akkor ez egy igen hasznos funkció lehet.

2. Háttérfolyamatok korlátozása (a jobb teljesítmény érdekében)

Ennek a beállításnak a segítségével, megszabhatjátok a háttérben futó alkalmazások számát. A maximum, amit kiválaszthattok, az 4 alkalmazás a háttérben, de ha úgy szeretnétek, akkor azt is kiválaszthatjátok, hogy egy se fusson.

Amennyiben az utóbbit választjátok, az összes alkalmazás megszűnik futni használat után. Ez azt jelenti, hogy az egész Android arra fog figyelni, amit éppen csináltok. Ugyan sokkal gyorsabb lesz tőle a telefon, de azt se felejtsétek el, hogy így lassabbá válik az alkalmazások közti váltás.

3. Force MSAA 4x (a jobb grafikáért a játékokban)

Amennyiben engedélyezitek a 4x MSAA-t, javulni fog játékaitoknál és OpenGL 2.0-s alkalmazásaitoknál a grafika. Ez ugyan jobban fogja meríteni készüléketeket, de ha ez nem gond, akkor élvezhetitek a simább és akadásmentesebb grafikát.

4. Animációk sebességének állítása (sebesség növekedés érdekében)

Ez a funkció nem igazán a sebesség növeléséről szól, inkább a készülék animációinak és áttűnéseinek testreszabásáról. Akár le is tilthatjátok az animációkat, ezáltal tényleg gyorsabb lesz a készülék. Például egy alkalmazásba való belépéskor, mivel kivettük a folyamat egy elemét, az áttűnést. Ez igen érdekes lehet, én mindenképpen tudom ajánlani, már csak kipróbálásra is.

5. Agresszív Wi-Fi mobilhálózat átadás (a gördülékenyebb internetezésért)

Ezzel a funkcióval nem tudjátok felgyorsítani a mobil adatforgalmatokat. A funkció arra szolgál, hogy ha megszűnne vagy gyenge lenne a Wi-Fi jel, akkor telefonotok gyorsan átvált mobilinternetre, így nem nektek kell ezt megtenni és félbeszakítani egy játékot vagy filmnézést. Ez a funkció kicsit veszélyes lehet, ha nincs nagy mobilnet keretetek, mert igen hamar lemerítheti. Amennyiben korlátlan mobilinternet csomagotok van, az esetben használjátok ezt, a gördülékenyebb internetezés érdekében, nagyon hasznos funkció.

Nektek melyik funkció nyerte el a tetszéseteket? Írjátok meg kommentben!

Forrás: androidpit


Hozzászólások

Több Apple hír
23. jan

Az első androidos iPhone X? Hamarosan debütál a Leagoo S9

Tech Hírek

2017-ben hatalmas népszerűségre tettek szert a szinte káva nélküli kijelzős telefonok, és a duál kamerák után ez lett az új első számú trend a mobilpiacon, ami 2018-ban még inkább ki fog teljesedni.

Bővebben

23. jan

Fontos részletek derültek ki a Galaxy S9 kamerájáról

Tech Hírek

Korábban már kiszivárgott egy állítólagos fotó a Samsung Galaxy S9 dobozáról, ami sok részletről lerántotta a leplet, most viszont a gyártó weboldalán jelentek meg hivatalos információk.

Bővebben

Cikkek, amik tetszhetnek
31. dec

Titkos Android-kódok

Tech Hírek

Rengeteg kód, amivel többet tudhatunk meg eszközünkről.

Bővebben

05. máj

Hozd ki a legtöbbet a telefonodból! - Tippek és trükkök nem csak profiknak

Droidos Tippek és trükkök

A fejlesztői lehetőségeket lehet, hogy a profiknak tervezték, de ez nem azt jelenti, hogy az átlagos felhasználók ne élvezhetnék ki az előnyeit. Most 5 érdekességet fogok nektek mutatni, amit ti is kö..

Bővebben