17. márc Android lifehack, mindent a rejtett beállításokról #1

Android lifehack, mindent a rejtett beállításokról #1

Droidos Tippek és trükkök           2017.03.17 - 20:54           Írta: Zeke Sándor           2300

Cikkünkben lerántjuk a leplet az Android titkos menüjéről.

Rengeteg olyan beállítás van a telefonotokon, melyeket gondosan elrejtettek az avatatlan szemek elől, és amelyeket most részletesen bemutatunk nektek. Következik az Android lifehack sorozatunk első része:

Van a beállításokban egy rejtett menüpont, melyet a következőképen tudunk előcsalogatni: Beállítások/ Az eszköz névjegye/ Szoftveradatok/ Build száma

 

Ezt a „Build száma” menüpontot addig nyomogatjuk, amíg nem közli a rendszer, hogy innentől kezdve fejlesztők vagyunk. Juhhé!

 

 

Ekkor megjelenik a beállításokban egy „Fejlesztői beállítások” nevezetű opció, melyre rányomva feltárul előttünk az Android svájci bicskája. Nézzük is őket egyesével:

 

 

Hibajelentés készítése: Ezalatt a menüpont alatt készíthetünk a rendszernaplóról egy összegzést továbbküldhető formában. Ennek elkészülési ideje erősen készülékfüggő, akár több percbe is telhet, de a folyamat végén mindenképp értesítést fogunk kapni.

Asztali mentés jelszava: Ha számítógépünkre telepítjük az Android Debuge Bridge nevezető programot, akkor ezzel állíthatunk helyre alkalmazásokat a telefonon, illetve itt adhatunk meg egy jelszót, amelyet a rendszer minden alkalommal kérni fog, amikor valaki hozzá akar férni az adatokhoz.

Ébren maradás: Ha ezt az opciót bekapcsoljuk, akkor a kijelző töltés közben nem kapcsol ki. (Ezzel azért érdemes vigyázni és bekapcsolni mellé valami képernyővédőt, nehogy beleégjen az aktuális háttérképünk a kijelzőbe!)

Bluetooth HCI snoop napló engedélyezése: Itt tudjuk elemezni a Bluetooth Host Controller Interface csomagjait. Ezt általában fejlesztők vagy biztonsági szakértők használják.

Folyamatstatisztikák/ futó szolgáltatások: Ahogy azt a nevéből is kitalálhatjuk, itt találjuk az éppen futó folyamatokat. A további opciók gombra rábökve kaphatunk jelentést az előtérben és a háttérben futó szolgáltatásokról és a gyorsítótárazott folyamatokról egyaránt.

 

 

USB-hibakeresés: Ezt a funkciót rengeteg dologra használhatjuk. Itt van például a készülék rootolása, a fájlok másolása, egyedi ROM-ok telepítése és a biztonsági mentés is. Azonban ezzel is vigyázni kell, mivel egy fertőzött masina megfertőzheti szeretett telefonunkat!

USB-s hibakeresésre vonatkozó engedélyek visszavonása: Itt tudjuk visszavonni az előzőleg hibakeresésre használt gépektől az engedélyt, hogy azok újra hibakeresést végezzenek telefonunkon/tabletünkön. Legközelebb így ehhez újra hitelesítés lesz szükséges.

Helyutánzatok engedélyezése/ hamis helymeghatározási alkalmazások: Ezzel tudjuk engedélyezni, hogy az általunk letöltött alkalmazások hamis helyet szimuláljanak és ezzel a készüléken minden futó programmal (és Facebookos ismerősünkkel) elhitessék, hogy például épp Hawaiin süttetjük a hasunkat… De döntse el mindenki maga, hogy mire akarja használni.

Legközelebb megmutatjuk, hogy hogyan "lassíthatjuk le" például egy ismerősünk telefonját, vagy hogyan "gyorsíthatjuk fel" a sajátunkat.

Ti már használtátok ezeket a beállításokat?


Hozzászólások

Több Apple hír
15. máj

Korlátlan mobilnet a Telenornál

Tech Hírek

A Telenor olyan új csomagokat vezetett be, amelyek korlátlan belföldi adatforgalmat tartalmaznak, ráadásul hűségidő nélkül.

Bővebben

15. máj

360 fokban vesz az új Magicsee P3 kamera

Tech Hírek

Megjelent Magyarországon is az új Magicsee P3 kamera.

Bővebben

Cikkek, amik tetszhetnek
29. márc

Máris hibás a Samsung Galaxy S7 és Galaxy S7 edge

Tech Hírek

Más billentyűket érzékel, mint amiket lenyomunk.

Bővebben

28. dec

A NOKIA feltámadni látszik poraiból

Droidos pletykák

A tippek szerint 4 készülék is érkezik a második és a harmadik negyedévben.

Bővebben