05. aug 10 ok, miért jobb a Note 7 egy iPhone-nál

10 ok, miért jobb a Note 7 egy iPhone-nál

Hírek           2016.08.05 - 23:21           Írta: ARPII           6599

Összeszedtünk nektek 10 dolgot, ami a Note 7-ben megtalálható, de az iPhone-okban nem.

A hetekben rengeteg titok és pletyka lengte körül a koreai gyártó legújabb készülékét. Most azonban lehullt a lepel. A phablet típusú zászlóshajót a New York-i Hammerstein bálteremben mutatták be, a rajongók legnagyobb örömére. A Samsung legújabb és legjobb tulajdonságai: a hajlított szélek, és a letisztult sima dizájn mind feljavították a Note 5-öt. Ne féljünk azonban, hisz a mostani Note is bőven tartogat számunkra pár elképesztő funkciót.

Itt az idő, hogy összemérjük a phabletek koronázatlan királyát, a Galaxy Note 7-et, az iPhone 6S-sel.

Kezdjük is az almás oldallal. Az Apple 2014-ben adta ki első nagyobb, phablet készülékét, a 6 Plus-t. Ez a méretválasztás csupán a vásárlók kedvéért történt meg. Az emberek egy nagyobb iPhone-t akartak, ezért az Apple adott nekik egyet. Az iPhone 6 Plus és 6S Plus azonban számos új, és érdekes funkciókat tartalmaznak.

A másik oldalon pedig a dél-koreai gyártó. A Samsung rengeteg phablet-orientált funkcióval fűszerezte meg a Note 7-et. Rengeteg fantasztikus újítás van a gyártó új készülékében, amit egy iPhone-ban nem találhatunk meg. Mi, most összegyűjtöttük nektek a 10 legjobbat.

S Pen Stylus

Természetesen vannak különböző érintőceruzák, melyek használhatóak iPhone 6S-sel azonban egy se nyújt akkora élményt és szoftveres támogatást, mint a Note 7-é.

Az S Pen élmény a Note szériával mindig is fantasztikus volt, most a Note 7-el pedig jobb, mint valaha. A finomítások során a számos különböző Samsung által kiadott jegyzetelő alkalmazást leváltotta a Samsung Notes. Ezen felül, új Air Command funkciókat is kaptunk, fordító és nagyító formájában, valamint egy videót most már könnyen GIF képpé tudunk alakítani. Maga az érintőceruza is sokat változott. Vastagabb, 0.7 mm-es heggyel látták el, amivel az írást a golyóstollal teszik számunkra.

Always-On kijelző

Az Always-On egy újabb funkció a hosszú sorban, amit egy iPhone-ban nem találunk meg. Ennek működése igen egyszerű, az AMOLED kijelzőnek hála, a fekete szín nem meríti a telefon akkumulátorát. Így lezárt kijelzőnél a készülék egy órán belül megközelítőleg 1%-ot merül csupán. Mivel a tartalom testreszabható, így pár fontos általunk kiválasztott értesítést és információt is megjeleníthetünk (például az időt, a naptárat, bizonyos értesítéseket…)

Screen Off Memo

Miközben telefonunk alvó állapotban van, és előhúzzuk, az S Pent egyből elkezdhetünk írni egy emlékeztetőt, vagy amit szeretnénk, anélkül, hogy feloldottuk volna a kijelzőt. Azonban ez még nem minden. Ha például írtunk egy bevásárló listát, és ezt hozzáadtuk az AOD kijelzőhöz, akkor nem kell majd állandóan feloldanunk készülékünket, ha meg akarjuk nézni mi is a következő tétel a listánkon.

Super AMOLED kijelző

Régebben az Apple kijelzői vitathatatlanul jobb minőségűek voltak a rivális gyártók kijelzőinél. Érthetetlen azonban, hogy az almás cég miért ragadt még le az LCD paneleknél. A 6S-nek elég szolid kijelzője lett, ami össze sem hasonlítható a Samsung mély feketéket és éles kontrasztokat nyújtó Super AMOLED-jével.

2K felbontás

Az Apple nagyon sokáig le volt ragadva egy bizonyos kijelző felbontásnál. A 6S 720p-s felbontású, (igen 720p!), a 6S Plus pedig 1080. Eközben a Samsung quad HD kijelzője sokkal szebb és tisztább képet nyújt.

Írisz szkenner

Talán az Apple volt az első gyártó, ami népszerűsítette az ujjlenyomat olvasót az okos telefonokban. Ezt azonban, a Samsung egy magasabb szintre emelte új írisz szkennerével. A Galaxy Note 7 fel tud ismerni minket a szemünk alapján. Ezt a dedikált előlapi kamerájával teszi, ami egy speciális infravörös szenzorral működik együtt. Most arra gondolhatnánk, hogy ezt simán kijátszhatjuk egy fotóval az illetőről, pedig nem. A funkcióval feloldhatjuk készülékünk, elfogadhatunk mobilos fizetést, vagy hozzáférést biztosíthatunk a Secure Folder-höz (Titkosított Könyvtár).

Titkos Mappa

Mi is volt az a Secure Folder (Titkos Mappa), amit említettünk? Ez egy hihetetlen új funkció, aminek segítségével a Note 7 felhasználók az elrejteni kívánt fájljaikat egy titkosított mappában tárolhatják. Ez pedig sokkal jobban megvédi ezeket, mint más erre használatos alkalmazások. Így, ha feloldjuk készülékünket és átadjuk a barátainknak, családtagjainknak, akkor nem kell azon aggódnunk, hogy számunkra fontos/titkos adatokhoz férnének hozzá.

Ami pedig igazán remekké teszi ezt a funkciót, az az, hogy nem csupán képeket és jelszavakat tárolhatunk benne. Megtehetjük azt is, hogy ezen a mappán belül telepítünk egy alkalmazást. Így például, lehet egy hétköznapi Gmail fiókunk, a nyilvános mappában, és egy munkahelyi, a titkosban.

IP68 víz és porállóság

Szerintünk ez a pár szó önmagáért beszél.

Bővíthető memória

Itt szintén nem kell semmit mondanunk, hiszen az almás oldalon erről szó sincs.

Akkumulátor élettartama

Sorolhatnánk még tucatjával a funkciókat, de tíznél úgy gondoljuk, hogy megállunk. A Note 7-be egy igen masszív 3,500 mAh kapacitású akkumulátor került, három különböző akku kímélő móddal, és gyors töltési lehetőséggel. Ezzel szemben az iPhone 6S Plus 2,750 mAh akkumulátorához csak egy (alap) akkumulátor kímélő lehetőséget kapunk, ráadásul gyors töltési lehetőség nélkül.

Nektek melyik funkció nyerte el legjobban a tetszéseteket? Írjátok meg kommentben!

Forrás: BRG


Hozzászólások

Több Apple hír
29. márc

Hivatalos a Galaxy S8 és az S8+

Hírek

A temérdek spekuláció, és kiszivárgott kép után megérkezett a dél-koreai cég legújabb zászlóshajója.

Bővebben

21. márc

Mindent a legújabb Android O(reo)-ról

Android Hírek

Már béta fázisban tart a legújabb Android.

Bővebben

Cikkek, amik tetszhetnek
28. dec

A NOKIA feltámadni látszik poraiból

Droidos pletykák

A tippek szerint 4 készülék is érkezik a második és a harmadik negyedévben.

Bővebben

29. márc

Máris hibás a Samsung Galaxy S7 és Galaxy S7 edge

Hírek

Más billentyűket érzékel, mint amiket lenyomunk.

Bővebben