05. máj Veszélyzóna: Gmail fiókok milliói kerültek feketepiacra

Veszélyzóna: Gmail fiókok milliói kerültek feketepiacra

Tech Hírek           2016.05.05 - 19:37           Írta: Máté Gergő           932

Nem fordítunk kellő figyelmet a biztonságra.

Végveszélybe kerültek az e-mail fiókok?

Nemrégiben felmerült az eddigi legnagyobb probléma, amivel az okos eszköz felhasználó társadalomnak valaha foglalkoznia kell: elveszíthetjük a hozzáférésünket az elsődleges e-mail fiókunkhoz.  Gondoljunk bele, hány különböző fiókunk, applikációnk van összekötve ugyanazzal az e-mail címmel?
…és ha a saját e-mail fiókunk ennyire veszélyeztetett, lehetséges, hogy több tucatnyi más fiók is veszélyben van?  A mai napon felhasználók millióinak kell feltenni ezeket a kérdéseket maguknak, miközben a lopott e-mailek teljes tárháza fordul meg alvilági körökben.

Mint kiderült, 272,3 millió e-mail fiók veszélyeztetett jelenleg, közöttük 15,000 magyar Gmailes címe és jelszava szivárgott ki.

Sokak számára megnyugtató lehet, hogy a lopott e-mailcímek nagyobb része az orosz mail.ru szolgáltatóhoz tartozik. Nem szabad azonban elfelejtenünk, hogy mára rengeteg más elterjedt szolgáltató adatai is a listába kerültek, ami viszont többünket érinthet: közel 24 millió Gmail, 12 millió Microsoft és 40 millió Yahoo Mail felhasználó adatai keveredtek bele a feltört listákba.

Bár rövid ideig egy észt fájlmegosztó portálon fent volt a lista, onnan hamar leszedték. Így jelenleg semmilyen módot nem tudunk javasolni az e-mail fiók biztonságának ellenőrzésére.

Mit tehetsz fiókod védelméért?

 Amennyiben viszont veszélyeztetve érzed magadat, Te is a kezedbe veheted az irányítást! Azon túl, hogy megváltoztatod gyorsan a jelszavadat (amit amúgy is rendszeresen megteszel, ugye?), itt az idő arra, hogy létrehozd a kétlépéses hitelesítést minden számodra fontos fióknál, így is még egy biztonsági szinttel növelve a felhasználói fiókod védettségét. Sajnos a felhasználók napjainkban nem elég óvatosak, csak 38%-uk hoz létre erős jelszavakat, ráadásul hétből egy felhasználó ugyanazt a jelszót használja minden fiókjához, a Kaspersky Lab biztonsági cég februári kutatásai alapján. Te NE kövesd el ezeket a hibákat, járj mindig egy lépéssel a probléma előtt, így biztosan elkerülheted a következő ehhez hasonló botrányt!   

Forrás: phonearena.com
Hozzászólások

Több Apple hír
24. ápr

Már készül az LG V40

Tech Hírek

Az LG V szériája az idén már gazdagodott egy modellel, ha emlékeztek, ez volt a V30S ThinQ készülék, amiről mi is írtunk.

Bővebben

23. ápr

Nem az iPhone X-et másolják a Huawei új mobiljai

Tech Hírek

Gyakran felmerül vádként a kivágott kijelzős mobilok esetében, hogy az Apple-t utánozzák, és ez sok esetben igaz is, ám a Huawei esetében nem egészen ez a helyzet.

Bővebben

Cikkek, amik tetszhetnek
31. dec

Titkos Android-kódok

Tech Hírek

Rengeteg kód, amivel többet tudhatunk meg eszközünkről.

Bővebben

05. máj

Hozd ki a legtöbbet a telefonodból! - Tippek és trükkök nem csak profiknak

Droidos Tippek és trükkök

A fejlesztői lehetőségeket lehet, hogy a profiknak tervezték, de ez nem azt jelenti, hogy az átlagos felhasználók ne élvezhetnék ki az előnyeit. Most 5 érdekességet fogok nektek mutatni, amit ti is kö..

Bővebben