06. aug Videó: veszélyes a Nexus 5X és a Nexus 6P töltője

Videó: veszélyes a Nexus 5X és a Nexus 6P töltője

Tech Hírek           2016.08.06 - 20:40           Írta: Máté Gergő           853

A Google Nexus 5X és Nexus 6P készülékeihez mellékelt alkatrészek potenciális veszélyforrások.

Nem biztonságos

A Nathan K. által a Reddit-en és YouTube-on megosztott videók tanúsága szerint van okunk aggódni az új Nexus okostelefonok töltői miatt. Ha a felhasználó rossz irányban dugja be ezeket más készülékébe, akkor kellemetlen meglepetések érhetik.

Elsőként le kell szögeznünk, hogy az 5V/3A-es töltő, melyet a Nexus 5X mellé kapunk nem túlzottan hibatűrő. Manapság sok fali csatlakozó van ellátva túlfeszültség védelemmel. Ez megóv minket attól, hogy kimeneti áram keletkezzen - egészen addig, amíg egy fogyasztó (töltendő) eszközt rá nem dugunk a kábelre. Mindig érdemes figyelnünk arra, hogy ne hagyjunk "üresen" töltőket a hálózatra dugva, hiszen ezek folyamatosan dolgoznak. Ráadásul ha a töltő kábelét rádugjuk egy másik USB eszköz kimeneti részére, akkor könnyen kárt tehetünk benne.

A Nexus 6P töltője nem küldi ki az 5V/3A-t, ha a saját eszközét kötjük rá,  ám ha egy iPhone és iPad készülékeknél használatos Lightning kábelt próbálunk meg rátenni, az azonnal leadja a kimeneti feszültséget és áramerősséget.

Az alábbi videóból mindenki meggyőződhet a veszély valódiságáról:

Forrás: phonearena.com


Hozzászólások

Több Apple hír
19. nov

OnePlus 5T, Szupergyors Tesla - a héten történt

Tech Hírek

Összeszedtük nektek, a hét legérdekesebb történéseit.

Bővebben

16. nov

Bemutatták a OnePlus 5T-t

Tech Hírek

A OnePlus végre bemutatta legújabb csúcsmobil-gyilkos készülékét, a OnePlus 5T-t, amely igen jó ajánlatnak tűnik. Nézzük mit kell tudni róla!

Bővebben

Cikkek, amik tetszhetnek
31. dec

Titkos Android-kódok

Tech Hírek

Rengeteg kód, amivel többet tudhatunk meg eszközünkről.

Bővebben

05. máj

Hozd ki a legtöbbet a telefonodból! - Tippek és trükkök nem csak profiknak

Droidos Tippek és trükkök

A fejlesztői lehetőségeket lehet, hogy a profiknak tervezték, de ez nem azt jelenti, hogy az átlagos felhasználók ne élvezhetnék ki az előnyeit. Most 5 érdekességet fogok nektek mutatni, amit ti is kö..

Bővebben