02. márc Több telefonra is érkezik a Google Asszisztens

Több telefonra is érkezik a Google Asszisztens

Tech Hírek           2017.03.02 - 23:00           Írta: F Lilla           1611

Még frissítenünk sem kell.

A Google Asszisztens rengeteg androidos telefonon jelent meg, ami egy óriási dolog, mivel semmilyen gyári frissítés nem szükséges a program futtatásához. Valamint, a Google több száz készülék közül kettőről visszavonta az AI helper tiltását.

Mint már a héten bejelentették, a Google Asszisztens számos készüléken felváltja a Google Now-t és a Now on Tapot. Azokon a telefonokon számíthatunk erre, amelyeken Android 6.0 vagy újabb verzió  fut, és emellett támogatják a Google Play Services-t. Ez nem hangzik túl nagy lépésnek, pedig az. Az androidos telefonok közel 32%-án Marshmallow, vagy Nougat fut, ami nagyjából 500 millió készüléket jelent (hogyha úgy számoljuk, hogy 1,5 milliárd készülék tud a Play Áruházhoz csatlakozni).

Ahhoz, hogy aktiváljuk a Google Asszisztenst egyetlen dolgot kell tennünk: lenyomva tartjuk a home gombot az eszközünkön – ez ugyanaz a lépés, ahogyan a Google Now-t aktiválhattuk. Pár nap múlva már mindenhol elérhető lesz a fejlesztés, amint a frissített verzió felkerül a Google Play Services-re. Ennek a frissítésnek a megjelenése lesz évek óta az egyetlen Androidon, amit nem kell gyárilag feltelepíteni. Ez azért lehetséges, mert az Asszisztens alapvetően megváltoztatja az Android telefon használatát, tehát szöveges üzenetek helyett hang alapú lesz a kezelési módja.

A Google személyi asszisztense, mint kiegészítési lehetőség lesz a telefonokon, ami így elérhető lesz az Android Wear 2.0 eszközökön és a Google Home-ban. Hamarosan pedig megérkezik az Android TV-n keresztül az NVIDIA Schildre is.

Forrás: AndroidCentral


Hozzászólások

Több Apple hír
15. máj

Korlátlan mobilnet a Telenornál

Tech Hírek

A Telenor olyan új csomagokat vezetett be, amelyek korlátlan belföldi adatforgalmat tartalmaznak, ráadásul hűségidő nélkül.

Bővebben

15. máj

360 fokban vesz az új Magicsee P3 kamera

Tech Hírek

Megjelent Magyarországon is az új Magicsee P3 kamera.

Bővebben

Cikkek, amik tetszhetnek
29. márc

Máris hibás a Samsung Galaxy S7 és Galaxy S7 edge

Tech Hírek

Más billentyűket érzékel, mint amiket lenyomunk.

Bővebben

28. dec

A NOKIA feltámadni látszik poraiból

Droidos pletykák

A tippek szerint 4 készülék is érkezik a második és a harmadik negyedévben.

Bővebben