14. jún 5 funkció, amit az Apple a Samsungtól lopott

5 funkció, amit az Apple a Samsungtól lopott

Tech Hírek           2017.06.14 - 21:03           Írta: ARPII           745

Fordult a kocka, most az Apple nézett szét a Samsung háza táján.

A cikkben láthattok 5-öt, a leginkább Androidra hajazó tulajdonságokból, ami visszaköszön az iOS 11-ben.

 

Egykezes billentyűzet

Erre a funkcióra már régóta vártak az Apple felhasználók, azonban nem véletlen, hiszen a mai telefon méretek mellet képtelenség egy kézzel gépelni. Androidon, viszont ez már évek óta megtalálható, és nem mellékesen jobban meg is van oldva. Maga a az egykezes billentyűzet előhívása, még mindkét platformon egyszerű, azonban ezután, ha váltani akarunk a másik oldalra, vagy át akarunk váltani teljes méretre, akkor az iOS-es verziónál ezt körülményesebben tehetjük csak meg.

Képernyőfotó (screenshot) szerkesztés

Rengeteg screenshotot csinálunk nap, mint nap, ezeket azonban gyakran át kell alakítanunk. Most, ezt pár másodperc alatt elintézhetjük, ahelyett, hogy külön alkalmazást töltenénk le a szerkesztéshez. A koreai gyártó itt szintén megelőzte az almásokat. Remekül építették rá saját megoldásuk az Android rendszerre. Azonban a másik versenyzőt sem kell félteni, sőt dizájn téren le is előzi társát.

Variálható control centre ikonok

Az iOS 11-el gyökeresen megváltozott ez a felület, sokkal letisztultabbá és személyre szabhatóbbá vált. Pár szemfüles ember, pedig már észrevehette, hogy ezt már látták valahol. Az Android Marshmallow óta él egy hasonló lehetőség a felhasználók számára, hogy kedvükre variálhatják az ikonokat a gyorselérési eszköztárban (redőnyben.) Ezt ennek kétszeri lehúzásával lehet elérni. Ez ugyan nem egy nagy koppintás, hiszen iOS-en két külön felületen találjuk az értesítéseinket, és a parancsikonokat, míg Androidon ez egy helyen van. Az Apple-nek, pedig már elsőre sikerült szebbre csinálnia, mint a Samsungnak második nekifutásra.

Értesítések testre szabása

A biztonság növelése érdkében már iOS-es készülékeken is beállíthatjuk, hogy mennyi információt is mutasson számunkra egy értesítés. Csupán csak az alkalmazást, amiből érkezett, vagy akár magát az üzenetet is. Ez azonban szintén nem Tim Cook csapatának a fejéből pattant ki, hiszen a Samsung mobiloknál ez már bevett funkció.

Képernyőfelvétel készítése (screen record)

Az utolsó funkció már kicsit cselesebb, hiszen ezt nem kínálja nekünk fel az iOS. A funkciót, a beállításokban adhatjuk hozzá, a control centre-hez, sok másikkal együtt. Így, pedig elküldhetjük barátainknak egy jó körünket az Asphaltból, vagy más kedvenc játékunkból. Droidon ez már több éve elérhető, először ugyan csak külső alkalmazással lehetett megcsinálni, azonban később már magába a rendszerbe is bele lett építve.


Hozzászólások

Több Apple hír
17. jún

Duál kamera és 4 GB RAM az új Leagoo T5-ben

Tech Hírek

Hamarosan megjelenik a Leagoo új, duál kamerás csúcsmobilja, amire már elő is lehet regisztrálni egy 50 dolláros kuponkódért cserébe.

Bővebben

17. jún

Itt az Android 7.0 frissítés a Huawei P9 Lite-ra

Tech Hírek

A Huawei P9 Lite egy korrekt középkategóriás készülék, ami tavaly jelent meg Magyarországon.

Bővebben

Cikkek, amik tetszhetnek
29. márc

Máris hibás a Samsung Galaxy S7 és Galaxy S7 edge

Tech Hírek

Más billentyűket érzékel, mint amiket lenyomunk.

Bővebben

28. dec

A NOKIA feltámadni látszik poraiból

Droidos pletykák

A tippek szerint 4 készülék is érkezik a második és a harmadik negyedévben.

Bővebben