Megúszta a Huawei – maradhat az Android az okostelefonjaikon

Android Hírek   |   2019.06.29 - 16:47   |   Írta: SzavaRicsi   |   3110
29. jún Megúszta a Huawei – maradhat az Android az okostelefonjaikon

Donald Trump és kormányzata megkegyelmez a kínai gyártónak.

Ismét kereskedelmi tárgyalásokba kezd az Egyesült Államok és Kína – derült ki a G20 csoport oszakai csúcstalálkozóján. Emellett egy megállapodás már biztosan megszületett, hiszen Donald Trump saját sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy az Egyesült Államok cégei ismét szállíthatnak termékeket és szolgáltatásokat a Huawei-nek.

A hírek szerint az Egyesült Államok elnökének gondolkozása szinte 180 fokos fordulatot vett a találkozón, hiszen a G20 előtt a kormányzat még emelni kívánt a vámokon, végül pedig tárgyalásokat indítanak, és feloldják a legtöbb port felkavaró tiltást.

Ezzel a kínai gyártónak nem kell azon aggódnia, hogy elveszíti az Androidot, és lassíthatnak a Hong Meng OS, vagyis a saját rendszerük megsürgetett fejlesztésével is. Ezen kívül több más cég is szállít alkatrészeket a Huawei-nek, mint például a Corning, amelynek strapabíró Gorilla Glass-e több mobilon is megtalálható.

A Huawei-tulajdonosok és a kínai cég tehát egyaránt megnyugodhatnak, hiszen előbbiek megkapják a későbbi frissítéseket, utóbbi pedig nem számíthat azokra a visszaesésekre az eladásokban, amelyekre az Android elvesztése miatt számítottak.

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése