Ebben is felzárkózik a Xiaomi a Huawei-hez és a Samsunghoz

Android Hírek   |   2019.08.01 - 16:02   |   Írta: SzavaRicsi   |   1200
01. aug Ebben is felzárkózik a Xiaomi a Huawei-hez és a Samsunghoz

A Xiaomi is bevezeti a Huawei és a Samsung által már piacra dobott funkciót.

Elsőként a Huawei rukkolt elő a fordított vezeték nélküli töltéssel a Mate 20 Pro megjelenésekor, majd a Samsung a Galaxy S10 szériával követte a kínaiakat. Úgy tűnik, hogy harmadikként a Xiaomi vezeti majd be a más eszközök töltésére szolgáló funkciót.

Az újdonságot az XDA-Developers buktatta le, hiszen a lelkes „kódböngészők” erre utaló sorokat találtak a MIUI legújabb kínai bétaszoftverében.

Valamit már a működésről is megtudtunk, hiszen a forráskód alapján a Xiaomi is automatikusan kikapcsolja a fordított vezeték nélküli töltést, ha 90 másodpercen belül nem helyezünk tölthető eszközt a mobil hátlapjára.

Az XDA szerint az Mi Mix 4 lesz a legesélyesebb versenyző az első Xiaomi-szerű fordított vezeték nélküli töltésre. Az eddigi pletykák szerint az új külsőt és akár 5G-s opciót is felvonultató zászlóshajó valamikor október környékén kerül bemutatásra.

A fordított vezeték nélküli töltés bizonyára ezesetben is az olyan tartozékok töltésére szolgál majd, mint a fülhallgatók vagy az okosórák, de vészhelyzet esetén akár egy mobil is tölthető lehet a hátlapon. A funkció egyedüli gondja, hogy a mobilos megoldás általában jóval lassabb, mint a dedikált töltők, ám ez inkább a Huawei-nél volt nagyobb probléma, mint a Samsungnál. A Xiaomi teljesítményéről egyelőre nem érkeztek pletykák.

Forrás: AndroidAuthority

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése