A Huawei engedheti a Mate 30-at használóknak a Google alkalmazások telepítését vásárlás után

Android Hírek   |   2019.09.12 - 21:24   |   Írta: ARPII   |   6831
12. szept A Huawei engedheti a Mate 30-at használóknak a Google alkalmazások telepítését vásárlás után

Mindenre van megoldás.

A Huawei Mate 30 széria a Google alkalmazáspalettája nélkül fog érkezni, hiszen az Amerikai kereskedelmi tiltás továbbra is él a Huawei-el szemben. A Google támogatás elvesztése mellett a cég szerencsére továbbra is használhatja majd az Androidot, azonban a Play Áruház és a Gmail előnyeit már nem élvezhetik. Emellett viszont a Huawei egyik vezetője azt nyilatkozta a 2019-es IFA-án, hogy ez nem biztos hogy teljesen így lesz. Richard-ék kutatták a módját annak, hogy a Mate 30 felhasználók Google alkalmazásokat telepíthessenek AOSP (nem Google) verziójú Androidon.

A Huawei fejes azt mondta, hogy a folyamat elég egyszerű lesz, hiszen a nyílt forráskódú Android rengeteg lehetőséget rejt magában. Azt is megjegyezte hogy külsős fejlesztőkkel is dolgoznak a lehetséges megoldáson, hiszen a Huawei maga nem képes Google Mobil Szolgáltatásokat elérhetővé tenni a mobiljain a bann miatt.

Nem ez lenne az első alkalom, hogy egy cég a felhasználóira bízná a Google Szolgáltatások telepítését, ahelyett hogy előre telepítené őket. A szintén kínai Meizu ugyanis éppen ezzel a lehetősséggel élt, amikor is egy előre telepített alkalmazás áruházba irányította a felhasználóit, a Google szolgáltatásainak letöltésére. Ez egy járható útnak tűnik a Mate 30 esetén is, amikor a készülék belép a nyugati piacra támogatás nélkül.

Sajnos ez a megoldás viszont magában hordoz egy potenciális veszélyforrást is, ugyanis így a felhasználóknak engedélyezniük kell az ismeretlen forrásból történő letöltést. És történt már ilyen esetben elég sok probléma, nem is olyan rég cyber-bűnözők a Fortnite-ot használták fel trójai falóként, hogy vírus települjön a felhasználók mobiljaira, akik nem bizonyosodtak meg arról, hogy biztosan a megfelelő oldalról töltik le a programot. Így a kínai cégnek nagyon közérthetően, és egyszerűen kell majd elmagyaráznia a színpadon a lépéseket a Mate 30-al kapcsolatban a fogyasztóiknak.

 

Forrás: AndroidAuthority

 

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése