Négy féle Huawei Mate 30 lesz, és már sajtóképeink is vannak róluk

Android Hírek   |   2019.09.17 - 10:26   |   Írta: ARPII   |   1442
17. szept Négy féle Huawei Mate 30 lesz, és már sajtóképeink is vannak róluk

A kínai gyártó mindent bevet az amerikai helyzet után.

A Mate 30 család startja eléggé kétesélyesnek látszik, tekintve hogy a Google egyik szolgáltatását sem fogjuk rajta megtalálni. Pár nappal a szeptember 19-ei bemutató előtt köszönhetően a nagy kiszivárogtatónak, Evan Blass-nek most vethetünk egy pillantást a cég új csúcskészülékeire. Név szerint a Mate 30, Mate 30 Pro, Mate 30 Lite és a visszatérő Porsche dizájnos Mate 30 RS-re (ez még nem biztos).

A széria csúcsa, vagyis a Mate 30 Pro egy igen csak széles notch-ot kap majd, két oldalt ívelt „waterfall” kijelzővel, ami még tovább folyik le a megjelenítő szélére mint a sima „Edge” megoldás a Samsung részéről. Ha átnézünk a készülék hátuljára, akkor a szokásos Leica branding köszön ránk vissza, négy darab szenzorral egy kerek kivágáson belül. Egy rejtélyes Tweet szerint ezek kettő darab 40 MP-es, egy 8 MP-es, és egy ToF szenzorból fognak állni.

 

Szemben a Pro modellel, a sima Mate 30 egy sokkal szebb és keskenyebb notchot kap majd, ami minden bizonnyal azért lesz, mivel őt nem lehet majd feloldani 3D-s arcfelismeréssel, csupán fotó alapúval, persze ez majd csak élesben derül ki. Ezen felül kíváncsiak lennénk a hátlapra is, erről viszont sajnos nem szivárgott ki semmilyen kép, de reméljük ott is négy darab szenzort kapunk majd.

Ami viszont biztos közös lesz a két készülékben, az a Huawei új Kirin 990-es lapkája, amiből érkezik majd 5G modemes verzió is. Az 5G ikon tisztán látszik a Mate 30 képein, ami szintén csak azt jelzi, hogy ebből a modellből is érkezik majd 5G-s változat.

 

A Mate 30 Lite már egy merőben más dizájnnal fog érkezni, ami leginkább a tavalyi Mate 20 szériára hajaz, itt viszont notch helyett egy diszkrét kis kamera kivágást kapunk majd a készülés bal felső sarkában. Kijelző alá rejtett ujjlenyomat olvasóra ne is számítsunk ilyen áron, sajnos be kell érnünk az old-school hátlapi szenzorral. Egy másik Tweet-jében Blass megjegyezte, hogy a mobil tulajdonképpen azonos a már júliusban bemutatott Nova 5i Pro-val, ami egy gyengébb Kirin 810 chipset-tel dolgozik.

 

Végül pedig a Porsche dizájnos Mate 30 Pro (RS) ami minden bizonnyal bőr hátlappal fog érkezni a mobil hátulján. Evan Blass meg is osztott erről egy-egy rendert, piros és fekete színben, amik elég jól néznek ki. Reméljük a valódi modell is legalább ennyire mutatós lesz.

Nektek hogy tetszenek az új Huawei telefonok? Írjátok meg kommentben!

 

Forrás: TheVerge

 

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése