Számítógép külsejű hangszóró LED kijelzővel - [videó]

Android Hírek   |   2019.09.29 - 13:31   |   Írta: ARPII   |   674
29. szept Számítógép külsejű hangszóró LED kijelzővel - [videó]

Elképesztő, kívül belül egyaránt.

A Divoom-nál ismét csak odatették magukat, és elhoztak nekünk egy olyan kütyüt, amiről nem mindenki mondaná meg elsőre, hogy mire is jó igazán. Valamint most nyerhettek egy Divoom Timebox Evo-t, aminek a részleteiről a cikk végén, valamint a videóból tudhattok meg többet.

 

Szerintem abban egyetértünk, hogy a külsőt illetően van miről beszélnünk. Ez a kis hangszóró ugyanis a család többi tagjához híven retro külsőt kapott, a választás pedig egy számítógépre esett. Engem leginkább egy régi Macintosh-ra emlékeztet. Muszáj kitérnem a csomagolásra is egy perc erejéig, mivel ez is valami elképesztően aranyos lett. Nem akarok sztereotip lenni, de szerintem a Japán diáklányok is ilyenben viszik az elemózsiájukat az iskolába.

 

A PC-re hajazó kinézet mellé mechanikus billentyűzetet is kapunk, ami nem csupán dizájn, hanem hasznos funkciókat is rejt magában, azon felül hogy külön háttérvilágítása is van. Ezekkel tudjuk szabályozni a hangerőt, lépkedni a számok között, illetve a módokat is ezzel tudjuk kiválasztani. Hozzá kell tenni, hogy elképesztő élményt ad a gombok nyomogatása, ugyanis elég hosszú az útjuk és még a retro klikkelő hangot is megkapjuk mellé. A sorból egyedül csak a kis karocska lóg ki, ami a lejátszás szüneteltetésére, és elindítására szolgál. Portok terén MicroSD kártya használatra is van lehetőség, ha pedig tölteni szeretnénk, akkor USB-C-t tudunk használni, amiért egy hatalmas köszönet.

 

A Divoom termékeinek különlegessége mindig is a kijelző volt, ami most sem maradt el. Sőt valamilyen szinten jobb is lett, ugyanis ugyanazt a 16x16 pixel felbontású megjelenítőt kapjuk, viszont sokkal kisebb méretben, így a végeredmény egy jobb felbontású kijelző. Persze itt nem arról van szó, hogy 4K felbontást akarnék, hiszen itt az a poén az egészben, hogy láthatjuk a pixeleket, de összességében nekem ez a hangszóró jobban tetszik. Magát a kijelzőt pedig a telefonunkon lévő alkalmazással is vezérelhetjük, ahol tudunk váltani a különböző módok között, de még játékokkal is játszhatunk, a cég irányvonalaihoz hűen persze igazi retro kincsekkel, mint például a Tetris.

 

A Ditoo hangzása kifejezetten jó volt, főleg a méretéhez képest, hihetetlen hogy egy ekkora kis mütyűr mennyire hangos tud lenni, bár a basszus lehetett volna egy kicsit jobb. Nekem a szobámba bőven elegendő volt, szépen betöltötte a teret, de hát nem véletlenül, a 10W az 10W. Egy házibulihoz nyilván már kevés lenne, ahhoz már inkább a nagytesóját javasolnám, amiről szintén csináltunk egy tesztet.

 

Összességében szerintem egy remek kis kütyüt raktak össze a Divoom-nál, már dekorelemnek sem utolsó. Természetesen kaphattok nála olcsóbban is hasonló teljesítményű hangszórót, de az nem fog így kinézni és nem fog ennyi extrát tartalmazni. Amennyiben Nektek is megtetszett, az esetben ezen a linken tudjátok beszerezni.

 

A fenti képen látható programozható kijelzős Divoom Timebox-Evo hangszóró fog majd kisorsolásra kerülni, amelyet ha szeretnétek Ti megnyerni, akkor a következőket kell tennetek. Kövessétek ARPII-t Facebook-on (ARPII) és Instagramon (arpii_official), valamint az Instán lévő poszt alatt jelöljétek meg két barátotokat, akik szintén szeretnek zenét hallgatni, és szívesen nyernének egy ilyen hangszórót. A sorsolás november 1-én lesz, amikor ARPII az Instagram oldalán hirdeti ki a nyertest. Mindenkinek sok sikert kívánunk a játékhoz!

 

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése