Komoly hiba ütötte fel a fejét a Huawei P30 Pro mobilknál

Android Hírek   |   2019.10.04 - 20:00   |   Írta: SzavaRicsi   |   5479
04. okt Komoly hiba ütötte fel a fejét a Huawei P30 Pro mobilknál

Rengeteg alkalmazás kiesik néhány P30 és P30 Pro tulajdonosnak.

Baj van az EMUI 10 bétát futtót Huawei P30 Prók egy részével: nem működik a számos alkalmazás futtatásához szükséges SafetyNet. Pontosabban a mobilok nem képesek hitelesíteni maguk a Google rendszerénél, így ugrik a Google Play szolgáltatás, illetve számos alkalmazás használata, ami megköveteli, hogy a SafetyNeten keresztül hitelesítse magát a mobil.

A Huawei már tud a problémáról, és a hivatalos válaszuk alapján a Google-nél történt egy hiba, ami miatt a legújabb bétát futtató P30-asok és P30 Prók nincsenek a hitelesített listán. Ebből következik, hogy minden más szoftververzióval jól kell működnie a SafetyNet rendszernek.

A sencseni gyártó ígéri, hogy a lehető leggyorsabban igyekeznek megoldani a problémát. Igyekeznek a Google-lel közösen mihamarabb rájönni, hogy mi miatt kerülhetett le a hitelesített listáról a P30 és P30 Pro, illetve az EMUI 10 kombója.

Persze a dolgok gyakran nem ennyire egyszerűek, hiszen a különböző fórumokon néhányan azt jelentették, hogy EMUI 9-es rendszerrel is gondjuk akadt a hitelesítéssel. Hogy ennek mi lehet az oka, azt egyelőre nem tudni. A Huawei szerint egyébként valamilyen okból kifolyólag nem minden bétafelhasználó találkozott a hibával, sőt. A probléma valójában csak a felhasználók egy szűk rétegét érinti.

Aki nem a bétaszoftvert használja, mégis gondja akad a SafetyNet hitelesítésével, annak érdemes lehet újraindítani a mobilját. Ha ez sem oldja meg a problémát, akkor egy esetleges gyári alaphelyzetbe állítás csodákat művelhet.

Forrás/kép: AndroidAuthority

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése