Két operációs rendszerrel jöhet a Huawei P40 széria

Android Hírek   |   2019.10.20 - 17:46   |   Írta: ARPII   |   5446
20. okt Két operációs rendszerrel jöhet a Huawei P40 széria

Meglenne az Android, és a saját fejlesztésű Harmony is.

A kínai mobilóriás már rendelkezik saját rendszerrel, amit Hongmeng vagy Harmony OS néven ismerhetünk. Ez az operációs rendszer még nem áll készen a telefonokra, azonban a Huawei fejesei szerint két-három éven belül már az iOS-el vetekedhet. A cég mindig is kiemelte, hogy annak ellenére hogy nem befejezett a rendszer, biztosan ezt szeretnék majd használni a mobiljaikon, amennyiben a Google általi tilalom a jövőben is élni fog. Az első nagyobb mobil amire hatással volt ez az incidens, az a Mate 30 széria volt, itt ugyan megkapták a telefonok az Android 10-es operációs rendszert, de a Google szolgáltatásait nem élvezhették. Így a mobil hatalmas hátránnyal indul a piacon, Kínán kívül. Bizonyos spekulációk szerint viszont a P40 széria már dupla OP rendszerrel érkezik majd, ahol lehetőségünk lesz választani az Google és a Huawei alternatívája között. Ez természetesen még nem jóváhagyott információ, így kezeljük fenntartással.

 

A cég korábban azt nyilatkozta, hogy terveik szerint 2020 első felében fognak először érkezni azok a mobilok, amiken már a Harmony OS-t is megtaláljuk. A P40 széria minden bizonnyal márciusban fog debütálni, ami beleillik a cég terveibe. Jelenleg a Harmony még csak olyan készülékeken érhető el, mint például a Honor okos kijelzője.

 

A mobil egyébként egy Kirin 990-es lapkával érkezik majd, és 5G-s verziót is kap majd. Emellett még tovább húzzák a kijelző határait egy új megjelenítővel, a hátlapon pedig már öt kamera fog velünk szembe nézni. A fő modul egy 64MP felbontású szenzor lesz, ami mellett találunk majd ToF szenzort is. Úgy tűnik a Huawei szép lassan elkezdi bevezetni a saját operációs rendszerét, akár hazájában is. Így a felhasználóknak meglesz a lehetőségük a választásra, illetve a Huawei-nek is egy lehetőség a visszajelzések gyűjtésére az új rendszerrel kapcsolatban. Ti mit gondoltok a Harmony OS-ről, írjátok le kommentben!

 

Forrás: GizChina

 

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése