A Huawei életét hamarosan még jobban megnehezíthetik

Android Hírek   |   2019.10.30 - 07:19   |   Írta: ARPII   |   1894
30. okt A Huawei életét hamarosan még jobban megnehezíthetik

A jövő kicsit sem fényes

Egy a napokban kiadott nyilatkozatból megtudhatjuk, hogy az FCC (Federal Communications Commission) hamarosan két javaslatokról is fog dönteni, hogy megelőzzék az Egyesült Államok, a Huawei és a ZTE üzleti együttműködését.

Az első javaslat meggátolná a két céget, hogy pénzhez jussanak az FCC éves Univerzális Szolgáltatás Alapjából ami 8.5 milliárd, itt szolgáltatások és eszközök vásárlásán keresztül juttathatnák pénzhez a Huawei-t és a ZTE-t. Az 1997-ben alapított Univerzális Szolgáltatási Alap lehetővé teszi a telekommunikációval foglalkozó cégek számára, hogy támogassák a szolgáltatásaikat kisebb bevételű háztartások számára.

A második javaslat lehetővé tenne egy eljárást melynek során, bizonyos vidéki szolgáltatók eltávolíthatnák a két említett cégtől származó berendezéseiket. A javaslat részeként felmérésre kerülne hogy milyen mennyiségű Huawei és ZTE eszközt használnak a szolgáltatók, hogy pénzügyi támogatást tudjanak nyújtani alternatív megoldások figyelembe vétele érdekében.

Az FCC november 19-én fog szavazni a javaslatokról

 

„Amikor az 5G bevezetésére kerül majd sor, akkor nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy kockázatot vállalunk és reméljük a legjobbakat, mivel most Amerika biztonságáról van szó”

 

„Amikor az Egyesült Államok hálózat fejlesztéséről beszélünk a következő szintre lépés tekintetében (5G) nem hagyhatjuk figyelmen kívül a kínai kormány által fenyegető veszélyforrást, hogy esetlegesen kihasználják a rendszer gyengeségét kémkedési célra, vírusok alkalmazásával." Ajit Pai, FCC elnök

 

Pai szintén hozzátette, hogy a Huawei és a ZTE „elfogadhatatlan kockázatot jelent nemzetközi biztonság tekintetében az USA-ra .”

Az amerikai kormány pedig jogosan állítja, hogy a két érintett cégnek közvetlen kapcsolata van a kínai kormánnyal. Emellett azt is kiemelték, hogy a cégek e termékeiket kémkedési célre használhatják a lakosság és a cégek ellen. Ezek az aggodalmak vezették az amerikai kormányt a döntésre, mellyel kereskedelmi tilalmat vezettek be a Huawei-el szemben még idén májusban. A ZTE pedig 2022-ig próbaidőn van korábbi kereskedelmi törvények megsértése okán az USA-val szemben.

FRISS INFÓ: A Huawei is reagált a hírekre

 

A Huaweit kétmilliárd fogyasztó tiszteli meg bizalmával, számos partnerrel működik együtt a Fortune 500 listájáról, több mint 500 hálózati szolgáltató beszállítója a világon. A vállalatot az elmúlt 30 évben soha nem érte nagyobb biztonsági incidens, a 170 ország egyikében sem, ahol a Huawei üzleti tevékenységet folytat. Egy beszállító kizárása pusztán azon az alapon, hogy az anyavállalata mely országból származik, nem segíti elő az amerikai távközlési hálózatok védelmét. Az FCC elnöke által kiadott mai javaslat az Egyesült Államok leginkább kiszolgáltatott, vidéki területein működő szélessávú szolgáltatókat érinti. Ez a fellépés tovább növeli a digitális szakadékot; lassítja a gazdasági fejlődés ütemét anélkül, hogy biztonságosabbá tenné az ország telekommunikációs hálózatait.

Az FCC számára ismertek azok az alternatív intézkedések, amelyek mindkét kérdést meg tudják oldani, tovább javítva az összekapcsoltságot ezeken a területeken, miközben ténylegesen növelik az amerikai hálózatok biztonságát. De Pai elnök figyelmen kívül hagyja ezeket a világszerte elismert legjobb gyakorlatokat. A Huawei továbbra is nyitott az USA kormányával és a politikai döntéshozókkal való eredményes megoldás megtalálására az USA távközlési rendszerének védelme érdekében.

 

Forrás: AndroidAuthority

 

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése