Még mindig problémák vannak a Google Pixel 4 kijelzőjével

Android Hírek   |   2019.11.06 - 15:41   |   Írta: SzavaRicsi   |   226
06. nov Még mindig problémák vannak a Google Pixel 4 kijelzőjével

Az egyik legjobban várt funkció még mindig csak döcögve működik a Pixeleken.

A Google idei Pixel szériájának ütőkártyái között szerepel a 90Hz-es kijelző, amely az eddig megszokottnál folyamatosabb képpel kápráztatja el a felhasználót. Folyamatosabbal, azonban mégsem folyamatosan. Igaz, olyan mobil még nincs a piacon, ami minden tartalmat 90Hz-en jelenítene meg, köszönhetően részben annak, hogy az internetes videók legfeljebb 60Hz-en vetíthetők, de a Pixel 4-esek meglepően kevésszer jutnak fel a hardver által megengedett csúcsra.

A felhasználóknak ugyanis feltűnt, hogy a mobil ritkán aktiválja a reklámozott 90Hz-es képfrissítési rátát. Hogy mennyire? Nos, volt példa rá, hogy néhány felhasználónál csak a képernyőidő 5%-át adta ki a 90Hz-en futott periódus, de egyeseknél konkrétan sohasem érte el a a csúcsot a kijelző.

Az is hamar kiderült, hogy az új Pixelek 75%-os fényerő alatt automatikusan csökkentik a képfrissítés felső limitjét, így aki nem állította ennél fényesebbre a kijelzőjét, az egyszer sem találkozott a hirdetett 90Hz-cel.

A Google a rengeteg panasz hatására ígéretet tett, miszerint javítják a kijelző problémáját. Meg is érkezett a novemberi frissítés, amely részben a 90Hz-es kavarodásra keresi a megoldást. Az első tesztek alapján a Google valóban megnövelte a kijelző tűréshatárát, vagyis azt, hogy milyen gyakran aktiválódik a legmagasabb képfrissítés. A korábbi néhány százalékos eredmény után mostanra a képernyőidő 30-40 százalékában 90Hz-en fut a megjelenítő. Továbbá, úgy fest, hogy a Google 75%-os fényerő alatt is engedélyezte a funkciót.

A kérdés csupán, hogy mindez hogyan befolyásolja majd az akkumulátor üzemidejét, hiszen a képernyő teljesítményének fokozásának akár nagy beleszólása is lehet abba, hogy mennyit bírnak a Pixelek egy feltöltéssel.

Forrás: 9to5Google

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése