Ezekben a mobilokban debütálnak az új Snapdragon lapkészletek

Android Hírek   |   2019.12.04 - 17:44   |   Írta: SzavaRicsi   |   505
04. dec Ezekben a mobilokban debütálnak az új Snapdragon lapkészletek

Ezek a gyártók hozzák a piacra elsőként a Qualcomm új chipsetjeit.

Két új, 5G-s mobil lapkészlet érkezését is bejelentette a Qualcomm a minap, amelyek egyértelműen gyorsítják majd az 5G-képes eszközök érkezését a globális piacon. Az amerikai chipgyártó ezzel bemutatta a Snapdragon 855-ös csúcschipset utódját, a 865-öt illetve a valamivel olcsóbb árkategóriás 730 és 730G továbbfejlesztett változatát, a 765-öt és 765G-t.

A jövőre érkező chipek a trendeket követve nagy hangsúlyt fektettek az új mobilhálózat mellett az AI-képességekre is, amely tudást egyre több területen kamatoztathatják a prémium és középkategóriás eszközök.

A Qualcomm bemutatója után több mobilgyártó is jelezte, hogy 2020-ban már a Qualcomm új fejlesztéseit hozzák a piacra. A HMD az elsők között ígérte be a 765-ös lapkészletekkel szerelt Nokia mobilokat, amelyeket elérhető árú 5G-s versenyzőkként ígérnek a piacra. A kínai cég ezzel szemben egyelőre nem nyilatkozott arról, hogy tervezi-e a drágább 865-ös chipset felhasználását valamelyik termékénél.

A Motorola ezzel szemben már a Snapdragon 865-tel is tervez, és igyekszik fenntartani a szerepét az 5G-s mobileszközök piacán. Tőlük felső- és középkategóriás eszközökre számíthatunk a Qualcomm új chipjeivel felvértezve.

Az Oppo szintén nem húzza az időt, és már 2020 első negyedévére beígérte az első Snapdragon 865 hajtotta flagshipet, később pedig az is kiderült, hogy a jövőre érkező Reno 3 5G-be az olcsóbbik 765G lapkészlet kerül.

A Xiaomi is az elsők közé szeretne kerülni, éppen ezért az érkező Mi 10-es zászlóshajójuk már a Snapdragon 865-tel érkezik a piacra. Azt is elárulták, hogy a Redmi K30 is a Qualcomm új fejlesztésével, a 765-ös SoC-val fog dolgozni.

A Qualcomm kiemelt megrendelőkként említette még a Realme-t és a Vivót, amelyek bizonyára a Snapdragon 765-ös lapkészletet részesítik majd előnybe az eszközeiknél. Természetesen az amerikai chipgyártó többi partnere is rendel majd az új generációból, ám ezektől a cégektől egyelőre még nem hallottunk ígéreteket az új lapkészletek kapcsán.

Forrás: AndroidAuthority

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése