Ezek 2019 legjobb Androidos telefonjai! (1. rész)

Android Hírek   |   2019.12.19 - 18:48   |   Írta: N Marcell   |   4870
19. dec Ezek 2019 legjobb Androidos telefonjai! (1. rész)

Kiválasztottuk a legjobb olcsó telefont, valamint a legjobb kamerájú és legjobb felszereltségű mobilt – más leg-ek mellett, amiket a következő részben olvashattok majd el.

Lassan közeledünk az évtized végéhez, a 2019-es év Androidos telefon-felhozatala pedig különösen kiváló arra, hogy új társat válasszatok belőle a mindennapokhoz. Árkategóriától függetlenül mindenki tud egy remek eszközt választani magának, éppen ezért nem csak a leggyorsabb, legerősebb és legszebb képű mobilokat gyűjtöttük össze: többféle kategóriában választottunk győztest, a piac teljes spektrumáról. Hiba is lenne csak a csilivili csúcsmobil-funkciókat nézni, hiszen az Androidnak épp az az egyik legnagyobb előnye, hogy elképesztően hatalmas választék áll rendelkezésre minden féle és fajta telefonból. Ráadásul nem csak a szófordulat kedvéért írtam, hogy fajta, hiszen a hajtogatható telefonok lassú terjedésével tényleg egy újabb telefon-faj ütötte fel a fejét. A hagyományosabb eszközök között is láthattunk mindenféle kialakítást, hardvert és itt-ott személyre szabott szoftvert, de egy dologban mind megegyeznek: mind az Android legjavát képviselik. Így ha váltás előtt álltok – vagy csak érdekelnek az év legfontosabb és/vagy legizgalmasabb készülékei – akkor ne keressetek tovább: jöjjenek 2019 legjobb telefonjai!

 

A legjobb ’olcsó’ mobil: Google Pixel 3a

A Google legújabb generációs telefonjainak legkisebb tagja elképesztő mennyiségű tudást és funkciót nyújt a manapság már pénztárcabarátnak számító áráért cserébe. Minden megvan benne, ami a Pixeleket igazán Pixellé teszi, és csak azokon a területeken köt kompromisszumokat, ahol a legkevésbé észrevehető vagy fontos. Az eredmény pedig egy fantasztikusan jó értéket képviselő és élményt nyújtó mobil, amiben karcsúbb ára mellett is megvan minden, amiért a felhasználók olyannyira imádják a Pixelt: a biztonságos rendszer, villámgyors frissítések, exkluzív funkciók, kéz alá simuló és sallangmentes kezelői felület, és a kamera, ami egy lencsés mivolta ellenére is szinte feltörli a padlót a konkurencia nagy részével. Itthon körülbelül 130 000 forintért vihető haza, a megvásárlásával pedig senki sem lőhet mellé. XL verzió is elérhető azoknak, akiknek nagyobb kijelzőre fáj a foga, de a (hozzám hasonlóan) kisebb telefonok kedvelőinek sem kell csüggedniük, hiszen sok más telefonnal ellentétben semmit sem veszít az, aki a kisebb modellt választja a nagyobb helyett.

 

 

A legpénztárcabarátabb csúcseszköz: OnePlus 7 Pro

Ha csúcsmobilt szeretnél használni, de nem igazán válnál meg 3-400 000 forinttól, akkor a OnePlus masináját neked találták ki. A OnePlus igazán kitett magáért, hiszen ehhez a telefonhoz egybegyúrták a legerősebb hardvert és a világ egyik legjobb kijelzőjét, beleszuszakolták gyönyörű és különleges kialakítású házba, majd rácsaptak egy akkora árcédulát, amiből más gyártónál egy csúcsmobil felét tudnánk csak megvenni. Az általuk használt OxygenOS áll a tiszta Androidhoz a legközelebb a piacon, és a Google telefonjaihoz hasonlóan a OnePlus eszközei is villámgyorsan kapják a frissítéseket, és biztonsági javításokat. Ehhez társul még a 90 Hz frissítési rátájú kijelző (ami tényleg olyan gyönyörű és reszponzív, hogy többször ki kell emelni), a szuper-gyorstöltés és a remekül működő, pop-up mechanizmusos szelfikamera. Szinte nem is kérdés, hogy a OnePlus 7 Pro az év egyik legjobb mobilja.

 

 

Ráadásul nem csak hogy önmagában egy remek termék, a 7 Pro egy új korszak kezdetét jelzi a OnePlus-nál, a cég első csúcsmobiljaként. Egy új termékbemutatási menetrendre is áttértek, ami azt jelenti, hogy a felhozataluk mindig kellően friss fog maradni, és a ’legjobbra törekszünk’ mentalitásuk miatt az eszközeik még hosszabb idő elteltével is jól dolgoznak – ezt pedig nem minden gyártó mondhatja el készülékeiről. A OnePlus 7 Pro kb. 200 000 forintért vásárolható meg.

 

A legsokoldalúbb kamera: Huawei P30 Pro

Bár (vitathatóan) a Google Pixel 4 lett a point-and-shoot kategória királya a fantasztikus minőségű képeivel, több olyan hiányossága is van, ami miatt nem foglalhatja el az év kamerakirályának trónját. Ezek közül a legszembetűnőbb a széles látószögű kameralencse hiánya, ami lassan alapvető funkcióvá válik a csúcsmobilok világában. Szerencsére itt a Huawei P30 Pro, hogy betöltse az űrt, hiszen minden megvan benne, ami csak szem-szájnak ingere lehet, ha egy telefon kamerájáról van szó. A széles látószög mellett az éjszakai képek a másik nagy dobása a telefonnak, hiszen a RYYB szenzor olyan fantasztikus fotókat tud csinálni éjszaka, hogy azt más telefonok nappali képei is megirigyelnék; az alacsony veszteségű, tízszeres hibrid zoom pedig már csak a hab a tortán. Egy szó mint száz, ha a tudást és a felszereltséget nézzük, akkor a P30 Pro messze az idei év legjobb kamerájú telefonja Androidos téren. A Huawei P30 Pro kb. 190 000 forinttól érhető el itthon.

 

 

Ők voltak tehát a kategóriák győztesei, azonban még nincs vége: második cikkünkben fény derül majd az év legjobb ár-érték arányú mobiljára, a legjobb Androidos élményt nyújtó eszközre, és az általában mindenhol legjobban teljesítő készüléket. Maradjatok velünk!

A második részt itt olvashatjátok el.

 

Forrás: 9to5google

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése