Hamarosan rögzíthetjük a hívásainkat az Android Telefon alkalmazásában?

Android Hírek   |   2020.01.16 - 16:29   |   Írta: SzavaRicsi   |   2126
16. jan Hamarosan rögzíthetjük a hívásainkat az Android Telefon alkalmazásában?

Frissülhet a Telefon alkalmazás - akár a hívásainkat is rögzíthetjük majd az appban?

Nem várt újítást hozhat a tárcsázós alkalmazásába a Google. Az XDA Developers szemfüles programozói ugyanis feltártak néhány sort az alkalmazás legújabb változatának kódjában, amelyek arra utalnak, hogy valamelyik jövőbeli verzió visszahozhatja a telefonhívások rögzítésének lehetőségét.

A hívások rögzítésére az Android 8 Oreo rendszer óta nem volt lehetőség, legalábbis rootolás nélkül, hiszen a Google bezárta a lehetőségeket a külső alkalmazásfejlesztők előtt. A következő változatban ráadásul az újonnan felfedezett kiskapukat is eltűntették, vagyis a legújabb mobilokban rootolás nélkül tényleg elérhetetlen, hogy közvetlenül a mobilon belül rögzítsünk egy-egy telefonhívást.

A Google ezen lépése érthető, hiszen a különböző országokban és régiókban más-más személyi jogok érvényesek, de rengeteg helyen tilos ilyen módon rögzíteni a telefonhívásokat. Ráadásul a személyes adataink és beszélgetéseink biztonsága érdekében is mellőzik az Android fejlesztői azt, hogy felvehető legyen, amit telefonon beszélünk.

Persze a kódból kifejtett információk még egyáltalán nem garantálják, hogy valóban érkezik a sokak által várt funkció, de más újításokat is felfedeztek az alkalmazásban. Kiderült ugyanis, hogy a Google Telefon alkalmazása új kiszotást és ikont is kaphat egy soron következő frissítésben, néhány egyéb apró finomítással az alkalmazásban.

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése