Érkezik a második Poco okosmobil, ami nem éppen az lesz, amit várunk

Android Hírek   |   2020.01.21 - 16:55   |   Írta: SzavaRicsi   |   774
21. jan Érkezik a második Poco okosmobil, ami nem éppen az lesz, amit várunk

Ez még biztosan nem a Poco F2, legalábbis reméljük.

A Xiaomi néhány napja jelentette be, hogy nem kell amiatt aggódnunk, hogy teljesen eltűnne a Poco márka a piacról, hiszen a gyártó új tervekkel vág neki a 2020-as évnek. A két éve igen jó fogadtatásban részesült Poco F1 után alig hallottunk a márkáról, ám nemrég kiderült, hogy a Xiaomi szárnyai alatt lévő gyártó az idei évben már szabad kezet kap mind a fejlesztés, mindpedig a marketing terén, vagyis valamelyest elszakadnak a Xiaomitól.

Ez persze azt is jelenti, hogy nyugodtan számíthatunk egy új Poco készülékre, és ki ne lenne kíváncsi, hogy mit tartogatnak a kínaiak az F2-höz.

Nos, az újonnan szabad kezet kapott gyártó már adott is magáról életjelet, hiszen Indiában bejegyzésre került egy új mobiljuk. Arra azonban kevés az esély, hogy ez máris a várva várt F2 lenne, hiszen a modellszám alapján szinte egy az egyben a szintén a Xiaomihoz tartozó Redmi K30 4G mobilt dobnák piacra a saját nevük alatt.

A rendkívül árérzékeny indiai piacon működhet, hogy nyomott áron egy „átcímkézett” középkategóriás versenyzővel szembeszálljanak a konkurensekkel, de a többi régióban nemigen fogyasztanánk szívesen a K30-as Poco kiadását. Amennyiben tényleg ezt a mobilt adja ki sajátjaként a Poco – márpedig a modellszám egy az egyben erre utal -, akkor a következő mobiljuk Snapdragon 730G chipsettel, 6 vagy 8 GB RAM-mal és legfeljebb 256 GB belső tárhellyel érkezhet. A kijelző egy 120 Hz-es FullHD+ LCD megjelenítő, 6,67 hüvelykes képátlóval. Az ujjlenyomat-olvasó a mobil oldalán kap helyet, és az indiaiak ezesetben örülhetnek a 3,5 mm-es jack csatlakozónak is.

Az előlapi kivágás egy 20 és egy 2 megapixeles szelfikamerának ad otthont, míg a hátlapon egy 64 MP-es főszenzor mellett egy 8 MP-es ultrawide és egy 2 MP-es makró kamera is helyet kap, a portrémódért felelős szintén 2 MP-es mélységérzékelő szenzor mellett.

A Redmi K30 kínai árát tekintve indiában nagyjából 70 ezer forint környékén érkezhet a következő Poco, bár a megjelenés még kétséges, arról pedig egyelőre nincs hír, hogy a mobil megjelenne más régiókban is.

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése