A magyarok számára hasznos funkcióval bővül a Google Asszisztens

Android Hírek   |   2020.01.22 - 14:21   |   Írta: SzavaRicsi   |   4491
22. jan A magyarok számára hasznos funkcióval bővül a Google Asszisztens

Ha bejön ez az új funkció, biztos, hogy kevésbé lesz mókás a Google Asszisztens.

Ismét okosodik a Google mindent tudó, és mindig készen álló virtuális asszisztense. Az XDA Developers átfutotta a legfrissebb változat forráskódját, és arra jutott, hogy a soron következő változatok egyikében egy igen hasznos funkció kerül majd bevezetésre.

A jelek ugyanis arra utalnak, hogy a Google asszisztensét hamarosan mi magunk taníthatjuk a helyes kiejtésre, ha az ismerőseink neveiről van szó. A kód alapján ráadásul mindennek a legegyszerűbb módját hozza majd el a Google, hiszen egyszerűen fel kell majd mondanunk az asszisztensnek a helyes kiejtést, amely ez után hamarabb felismeri majd a nevet, illetve a mobil maga is úgy ejti majd ki azt, ahogyan hallani szeretnénk.

A felvett kiejtések természetesen kezelhetők lesznek utólag, vagyis, ha valami nem sikerült tökéletesen, akkor törölhetjük, vagy újra rögzíthetjük a felvételeket. A Google egyelőre nem beszélt hivatalosan az újításról, ezért az továbbra is kérdéses marad, hogy mikor érkezik ez a hazánkban korántsem haszontalan funkció. A Google, és úgy teljes általánosságban az összes virtuális asszisztens tud néha mókás pillanatokat okozni, amikor egy-egy nevet lehetetlen módon próbál kiejteni, így az, hogy ez a funkció még nincs bevezetve a Google-nél, valamelyest meglepő. Aki találkozott már ezzel a problémával, az gondolt rá, hogy jó lenne, ha tanítható lenne a kontaktok nevének kiejtése, és most végre a fejlesztők is eljutottak addig, hogy megvalósítsák sokunk kívánságát.

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése