Videón a Nearby Sharing, az Android AirDropja

Android Hírek   |   2020.01.24 - 18:45   |   Írta: SzavaRicsi   |   348
24. jan Videón a Nearby Sharing, az Android AirDropja

Eszméletlenül hasznos funkcióval bővül hamarosan az Android.

Úgy tűnik, hogy hamarosan lesz mivel visszavágni, amikor az Apple-ös tábor az AirDropot hozza fel, mint hiányzó funkció az Androidból. A Google ugyanis nemrég felismerte a hiányt, és elkezdte fejleszteni a saját Wi-Fi alapú fájlmegosztó rendszerét, a Nearby Sharinget.

A Nearby Sharing lényege, hogy két egymáshoz közeli androidos mobilon tudjunk gyorsan és egyszerűen fájlokat küldeni egymás között, bármiféle letöltött alkalmazás használata nélkül.

 

 

A rendszerről egylőre nem sokat hallottunk, de minden jel arra utal, hogy a Google változata egy az egyben az AirDrop másolata lesz. Az XDA Developers egyik hackerének sikerült aktiválnia a funkciót két androidos mobilon, amelyeken letesztelték, hogy hogyan működik a még kiadatlan wifis fájlátvitel.

Ahogyan láthatjuk, a Nearby Sharing egy eszméletlenül hasznos funkciója lesz az Androidnak, ugyanúgy, mint az AirDrop az iOS-nek. A két rendszer az eddig látottak szerint közel azonos módon működik, a wifis technológiának köszönhetően pedig a fájlátvitel pillanatok alatt megtörténik. Azt természetesen a felhasználók döntik el, hogy felfedezhetők-e bármely közeli eszköz számára, vagy esetleg kizárólag kontaktoknak, vagy senkinek sem engedik meg a fájlátvitelt, de a vezérlőközpontból egy gombnyomás, és már fogadhatjuk is az ismerősök által küldött fotókat, videókat vagy dokumentumokat.

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése