TOP 5! Android Q funkció

Android Hírek   |   2020.01.30 - 17:32   |   Írta: ARPII   |   436
30. jan TOP 5! Android Q funkció

Összegyűjtöttük Nektek a legjobb újdonságokat.

Igaz még ősszel jött ki az Android új verziója, de mint azt Ti is tudjátok, a gyártók sajnos nem szoktak sietni ennek a lekövetésével. Most viszont már elég sok mobil megkapta a 10. Androidot, így arra gondoltunk, hogy elhozzuk Nektek az öt legjobb funkciót, ami ezzel a verzióval érkezik. Persze érdeme azt is szem előtt tartani, hogy ezek gyártónként változhatnak. ARPII videójában egy részletes bemutatót láthattok ezekről az újdonságokról.

 

Éjszakai Mód

Ezt a funkciót már jó pár gyártó elhozta nekünk korábban, például a Samsung vagy a OnePlus, azonban a 10-es verzióban már több rendszer illetve egyéb alkalmazás is natívan kezeli ezt a módot. Ez azt jelenti, hogyha bekapcsoljuk a sötét módot, akkor a Gmail, YouTube, Drive stb. alkalmazások autómatikusan átváltanak sötét témára, így nem kell őket egyenként átállítani. Persze ez a funkció kikapcsolható a beállításokon belül, de szerintem nagyon hasznos tud lenni.

 

Alkalmazásengedélyek

Manapság már egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a cégek a személyes adatok védelmére és kezelésére. Nem tett máshogy a Google sem, ugyanis mostantól mi szabhatjuk meg, hogy egy adott alkalmazás hozzáférhessen-e a hely, vagy egyéb adatainkhoz, és hogy mikor. Így lehetővé válik az, hogy egy adott app, csak akkor jusson hozzá a helyadatainkhoz, amikor éppen meg van nyitva.

 

Fókusz Mód

Itt megkapjuk a lehetőséget, hogy kicsit több időt tudjunk magunkra, a munkára, vagy másra fordítani. A fókusz módban megszabhatjuk, hogy mely alkalmazásokat használhatjuk, a többit pedig nem leszünk majd képesek megnyitni (ezek szürkén jelennek meg) sőt még értesítést sem kapunk majd tőlük, így jobban tudunk majd koncentrálni a feladatunkra. Én kipróbáltam munka közben, és a sokkal kevesebb zavaró tényező miatt tényleg gyorsabban tudtam haladni.

 

Always On Display Animáció

Ez egy igen csak aprócska újítás, de szerintem nagyon jól néz ki. Amennyiben a telefonunkon van Always On Display (vagy hasonló elnevezésű) lehetőség, az esetben amikor lezárt kijelzőről altatjuk el a kijelzőt, egy szép áttűnéssel fog előjönni az AOD, egy egyszerű felvillanás helyett.

 

Family Link

Igaz, ez egy alkalmazás, ami korábbi szoftvert használók számára is elérhető, de most lett bevezetve, és szerintem nagy hasznát vehetik majd a szülők. Segítségével szabályozhatjuk, hogy gyermekünk mennyit telefonozhat, sőt, még azt is beállíthatjuk, hogy bizonyos alkalmazáskat meddig használhat. Így ha tudjuk, hogy YouTube-on ismeretterjesztő hasznos tartalmat néz TV helyett, akkor ebből megengedhetünk többet, de mondjuk Instagram, vagy Facebook-ból kevesebbet.

 

Ez volt a mi öt kedvenc Android Q funkciónk, Nektek esetleg máshogy néz ki ez a lista? Írjátok meg nekünk kommentben!

 

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése