Hivatalos a Samsung Galaxy Z Flip: ár, megjelenés, specifikációk

Android Hírek   |   2020.02.12 - 18:55   |   Írta: ARPII   |   1535
12. feb Hivatalos a Samsung Galaxy Z Flip: ár, megjelenés, specifikációk

A világ első hajlítható üveg kijelzős mobilja

A Samsung nem váratta meg a nagyérdeműt az Unpacked eseményén, és egyből a Z Flip-pel kezdett, az S20 széria előtt. A cég pedig „megváltoztatta a jövő formáját” ezzel a mobillal, legalábbis szerintük. Az új üveg kijelzős hajlítható készülék most péntektől, vagyis február 14-étől lesz elérhető.

 

A „végsőkig elragadó élmény” részét képezi a belső 6,7 colos üveg kijelző, amit a dél-koreai cég „Infinity Flex Display-nek” hív. Igen, jól olvastátok, tényleg üveg, nem úgy mint a Galaxy Fold vagy a Motorola RAZR esetében, ahol műanyagot használtak. A cég pedig állítja, hogy ez a mobil is kényelmesen kibír 200 000 hajtogatást.

Sajnos specifikációk terén még nem tártak elénk minden apró kis részletet, de a legfontosabb adatokat már most is tudjuk. A motorháztető alatt egy a Qualcomm által gyártott, Snapgragon 855+-os csücsül majd, nem úgy mint az új S20 szériában, ahol a mobilok megkapták a legfrissebb 865-ös változatot. Ez pedig 8GB RAM-mal és 256GB belső tárhellyel párosul majd, ami ugyan nem a legerősebb párosítás, de a „kedvező” árcédula miatt áldozatokat kellett hoznia a Samsung-nak.

 

A Z Flip új zsanérrendszert is kapott, ami még kifinomultabb és jobban megvédi a mobil belsejét az esetleges szennyeződések bekerülésétől. Az új megoldást „hideaway hinge-nek” nevezték el, ami egy rugókkal ellátott speciális zsanérrendszer. Ez pedig lehetővé teszi a felhasználónak, hogy nem csak teljesen nyitott vagy csukott állapotban használják a mobilt, hanem tetszőleges szögekben is. Ez hasznos lehet képek készítéséhez, videóhíváshoz, vagy egyéb alkalmazások használatára, ahol a Samsung kihasználta ezt az új mechanizmust. A fotók és videók készítésére pedig egy 10MP felbontású kamera szolgál majd, ami az S20 szériához hasonlóan egy hole-punch kivágásban kapott helyet.

 

A készülék külső felén is találunk egy kijelzőt, ami még a tavalyi modellénél is kisebb, itt láthatjuk az értesítéseinket, valamint szelfi készítéshez is használhatjuk, hiszen ugyan kicsiben de láthatjuk magunkat. Persze erre sokkal alkalmasabb a belső kijelzőben lévő kamera.

A hajlítható élmény hadveres részét nagyban megtámogatták szoftveresen is, például a „Flex Mode-al” ami két részre bontja a kijezlőnket, így kommentelhetünk miközben egy YouTube videót nézünk, vagy lapozhatunk úgy a képeink között hogy a mobilunk az asztalon van, de mégsem kell fölé hajolnunk és így tovább. Reméljük a külső fejlesztők is megkapják majd a lehetőséget, hogy kihasználják a Flex Mode előnyeit. Valamint egy igen csak szép gesztus a Samsung-tól, hogy a felhasználói számára biztosít ingyen YouTube Premium szolgáltatást, egyelőre még tisztázatlan időtartamra, de az S10 széria esetében lévő fél év nagyon kecsegtető lenne ennél a hajlítható mobilnál is.

 

Ár és Elérhetőség

A Samsung hajítható mobilja három különböző variánsban érkezik majd, ha a különleges együttműködésüket nem számoljuk a Thom Borowne-al. Ezekből a változatokból nálunk kettő lesz elérhető, a „Tükör Lila” és a „Tükör Fekete”. A mobil ajánlott fogyasztói ára 535 900 Ft lesz Magyarországon, és korlátozott számban érkezik, amiről azt hihetnénk hogy nem probléma, hiszen úgysem fog elfogyni, azonban a tavalyi Galaxy Fold is hiánycikk hazánkban, a mai napig. Megvásárolni pedig, e hét péntektől, azaz február 14-től tudjuk majd.

 

Forrás: AndroidPolice, Samsung

 

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése