Kijelző alatti kamerás mobilt mutatott be a Vivo

Android Hírek   |   2020.02.28 - 20:32   |   Írta: ARPII   |   1760
28. feb Kijelző alatti kamerás mobilt mutatott be a Vivo

Jövőbe mutató az Apex 2020-as koncepció telefon.

A Vivo Apex sorozata évről évre a cég jövőbe mutató újdonságait volt hivatott bemutatni. Ez a vonal a periszkópos szelfikamerás Vivo Apex (1)-el indult még 2018-ban, itt szintén elsőként kapott helyet egy ujjlenyomatolvasó a mobil kijelzője alatt. A tavalyi évben pedig egy port és gomb nélküli készüléket hoztak el nekünk, idén pedig egy újabb koncepció mobilt láthatunk tőlük, Vivo Apex 2020 néven.

Ebben az évben a két előző mobil újdonságaira építkezve, az új Apex egy kijelző alatti kamerát is kapott, ami azt jelenti, hogy már nincsen szükség se notch-ra, se kamera kivágásra, se pedig a periszkópos megoldásra. A szenzorunk az üveg alatt van, így szinte sosem fogjuk látni.

 

Az Apex 2020 semmilyen bemeneti porttal nem rendelkezik, emellett pedig gombokat sem fogunk rajta találni. Így ha tölteni, vagy adatot szeretnénk rá átvinni, akkor muszáj leszünk a vezeték nélküli megoldásokat használni. Ez azonban nem olyan nagy tragédia, ugyanis a mobil már képes 60W-os gyorstöltésre is, ami még vezetékes szempontból is lenyűgöző, nemhogy így. Ennek hála 100mAh-át tudunk majd belepumpálni a kicsikébe percenként. Sajnos azt viszont nem árulták el Nekünk, hogy mekkora az akkumulátor mérete.

 

Hátsó kamerák terén sem kell szégyenkeznie a telefonnak, ugyanis a fő szenzorunk egy gimbal-stabilizálós rendszerben kapott helyet. Ez azt jelenti, hogy nem csak a lencse, hanem az egész modul egy mechanikus modul által van stabilan tartva. A Vivo szerint ez a megoldás 200%-kal hatékonyabb mint egy hagyományos OIS-es, amit a legtöbb mai csúcskészülékben láthatunk, így sokkal simább végeredményt kaphatunk a videóinknál. Emellett 5 és 7,5x-ös optikai zoom-olásra is van lehetőségünk, ami teljesen veszteségmentes, a gimbalnak hála pedig ekkora nagyítás mellett sem lesz homályos a kép a kis mozgások ellenére.

 

Ez a mobil több mint lenyűgöző, azonban ne nagyon számítsunk arra, hogy ebben a formájában hozzá is juthatunk majd. Ugyan az eredeti Apex kereskedelmi forgalomba is került Vivo Nex néven, a 2019-es Apex már kevésbé lett egy igazi termék a Vivo Nex 3 köntösében. A Vivo Apex 2020 ugyan már fizikailag is létezik, és ha nem törlik el az MWC-t, akkor talán kézbe is foghattuk volna, de valószínűleg nem fog majd piacra kerülni ebben a formájában.

 

Forrás: AndroidAuthority

 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése