Videón a Xiaomi 360°-os kijelzővel szerelt mobilja

Android Hírek   |   2020.02.29 - 08:29   |   Írta: ARPII   |   337
29. feb Videón a Xiaomi 360°-os kijelzővel szerelt mobilja

Több mint 100%-os "kijezlő-előlap" arány.

Már több mint fél év telt el azóta, hogy a Xiaomi bemutatta az Mi Alpha névre keresztelt telefonját, aminek a kijelzője körülöleli szinte az egész telefont. Most pedig egy szerencsés YouTuber, név szerint Marques Brownlee rátehette egy működő prototípusra a kezét. Megjelenés tekintetében nagyon is véglegesnek és kidolgozottnak tűnik a dizájn, azonban a szoftver hagy még bőven maga után kívánnivalót. De először vessünk egy pillantást arra, hogy mit is rejt ez a mobil.

 

Nem meglepő módon a telefon fő erőssége a megjelenítő, ami egy 2088x2250-es felbontású kijelző, ez pedig szinte teljesen körbeér a mobilon, a harmóniát csupán a kamerákat rejtő kerámia csík töri meg a telefon hátlapján. A Xiaomi szerint a mobilnak 7,9 colos megjelenítője van, ami technikailag igaz, de a hasznos felület „csupán” egy iPhone 11 Pro Max-ével említhető egy lapon. A Mi Mix Alpha egy Snapgragon 855+-al érkezik, ami 12GB RAM-mal és 512GB UFS 3.0-ás belső tárhellyel párosul. Emellett egy 4 050 mAh-ás akkumulátor fogja majd ellátni a hatalmas kijelzőnket energiával, amit akár egy 40W-os gyorstöltővel is tölthetünk.

 

A Mi Mix-nek akkora kijelzője van, hogy a Xiaomi ezt mindenképpen szerette volna megtűzdelni pár hasznos (vagy kevésbé hasznos) szoftveres funkcióval. A kijelző bal oldalán például a dátumot és az időt láthatjuk az értesítéseinkkel együtt. Így sokkal letisztultabb lehet a mobilunk felső értesítési sávja, az már egy másik kérdés hogy melyikről egyszerűbb ezeket az információkat leolvasni.

Amennyiben a hátlapjára fordítjuk a mobilt, az esetben egy külön felhasználói felület fog minket fogadni, itt az időjárás, zene vezérlés, lépés számláló és egyéb paneleket láthatjuk. Ez egy jópofa funkció, azonban az értesítési központot egyszerűbb lenne lehúzni, minthogy megfordítsuk a telefon, de ez majd élőben kiderül. Szelfi készítéshez nem használhatjuk az előlapunkat, ugyanis ide nem tettek kamerát, hátul viszont a főszenzorunkkal tudunk majd elképesztően jó felbontású képeket készíteni, ami mérföldekkel jobb mint ha egy szelfi kamera lenne. Ehhez ugyan meg kell fordítani a mobilt, de ennyi vesződséget igazán megér a dolog, hiszen ritkán készíthet az ember szelfit egy 108MP-es szenzorral.

 

Gombokat nem találunk majd a telefon oldalán, ezt a Xiaomi szoftveres módon pótolta, ami a videó alapján hagy még maga után kívánni valót. Ezek a gombok vagy működnek vagy nem, a kínai gyártó ugyanis nincs egyszerű helyzetben, hiszen a mobilnak egyrészt nem szabadna érzékelnie a fogásból eredő érintéseket, viszont a szándékos mozdulatokat igen. Az egyetlen gombunk a készülék tetején helyezkedik el, ezzel altathatjuk el a mobil kijelzőjét. A hangszórókat is érdekes módon helyezték el, alul a készülék alján találjuk az egyiket, a másik pedig a kijelző alá lett beépítve ami a megjelenítőt megrezgetve képez hangot számunkra, így is helyet spórolva.

Bizonyára sokan azt gondolnátok, hogy egy csupa üveg mobil nagyon is csúszós fogást eredményez majd, azonban MKBHD azt mondta hogy a mobil meglehetősen jól kézre áll és nem akar megszökni a kezünkből. Azt is megtudhattuk, hogy az üveg ami körbeveszi a mobilt, igazából három különálló darabból áll. Bizonyos szögből nézve ez látható is a mobil szélén, ahol egy kis szivárvány effekt is megfigyelhető.

 

A Xiaomi azt nyilatkozta, hogy a Mi Alpha ugyan kis mennyiségben, de gyártásba került még 2019 végén, azonban nem adtak neki szélesebb körű megjelenést Kínán kívül. Árak tekintetében nem tudunk sokat mondani nemzetközi szinten, még 2019 szeptemberében $2 800-ra (kb. 858 000 Ft) lőtte be a telefon árát a Xiaomi, ami elég sok egy hajlított kijelzős mobilért, ami nem is hajlik igazán.

 

Forrás: theverge

 

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése