OnePlus 8 széria: minden, amit eddig tudunk – 1. rész [videó]

Android Hírek   |   2020.03.26 - 10:39   |   Írta: ARPII   |   221
26. márc OnePlus 8 széria: minden, amit eddig tudunk – 1. rész [videó]

Még több mobillal támad a kínai gyártó.

A kínai cég tovább szeretné növelni portfólióját, így idén kettő helyett három mobilt fognak majd bemutatni. Már most is több pletyka kering az interneten, miszerint a OnePlus egy új középkategóriás mobilt szeretne bemutatni, amit a továbbiakban OnePlus 8 Lite néven fogunk említeni. Amennyiben a cég tényleg meglépi ezt, az esetben ez lesz az első nem zászlóshajó mobiljuk a OnePlus X óta, amit még 2015-ben mutattak be a nagyérdeműnek.

 

Most összegyűjtöttünk Nektek minden információt a OnePlus 8, OnePlus 8 Lite és OnePlus 8 Pro mobilokról. Ez egy két részes cikksorozat első része, aminek a második részét itt, illetve a cikk cégén találjátok majd. Úgy tűnik ők is erősen fogják indítani az új évtizedet.

 

OnePlus 8 széria: Név és Megjelenés

A OnePlus mindig is jó volt abban, hogy bizonyos információkat titokban tartson a kíváncsi szemek elől. Ezalatt értjük például a nevet is, amit a mai napig nem igazolt vissza semmilyen forrás, így egyáltalán nem biztos a 8-as széria, mint elnevezés. De persze nincs semmilyen ok arra, hogy a cég megtörje ezt a sorozatot, így bizonyára a két felsőkategóriás mobil a OnePlus 8 és OnePlus 8 Pro nevet kapják majd.

A OnePlus 8 azonban egy egészen más tészta lesz. A „Lite” név ugyanis egy meglehetősen kockázatos választás lenne, arról nem is beszélve, hogy a múltkori alkalommal sem követte a számozást a közép kategóriás modell, hanem új fejezetet nyitott az „X”-el. Ebből kiindulva, a OnePlus 8 Lite, akár lehetne OnePlus X2 is ( bár ezt nem látjuk esélyesnek). Így ameddig nem tudunk biztosat, addig maradunk a 8 Lite elnevezésnél.

Megjelenést tekintve, elképzelhető, hogy hamarabb látjuk majd a mobilokat, mint azt gondoljuk. A OnePlus 7 és a OnePlus 6 ugyanis májusban debütáltak, a OnePlus 5 pedig júniusban. Ishan Agarwal szerint kései márciusi vagy korai áprilisi megjelenésre számíthatunk. A TechRadar exkluzív riportja szerint pedig április második hetén fog megjelenni a következő OnePlus széria.

Emellett a OnePlus szerette volna hamarabb megjelentetni a készülékeit, de sajnos a koronavírus nekik is keresztbe húzta a számításaikat. Ez a probléma különösen a OnePlus 8 Lite-ot fogja érinteni, ami valószínűleg nem a két csúcsmobillal közösen fog bemutatkozni, hanem csak július környékén.

 

Dizájn

 

Itt bőven elhalmoztak már minket információkkal, a család mindhárom tagját illetően. Ezek az adatok pedig megbízható forrásokból érkeztek, mint például az OnLeaks. Ezek a renderek pedig egy meglehetősen tiszta képet festenek elénk a három mobilról, az elő fotókról már nem is beszélve. Nézzük meg őket egyenként!

 

OnePlus 8

 

A OnePlus 8 csak egy kicsivel tér majd el elődjétől, a OnePlus 7-től, ami szintén csak hasonlított a saját elődjére, a OnePlus 6T-re, nem kicsit. A hátsó kamerakiosztás ismét csak hasonló lesz, középen egy vertikálisan kiemelkedő szigeten. Illetve kapunk egy harmadik lencsét is, ami egy szép fejlesztés.

Az előlapon megszűnik a könnycsepp notch, helyette egy hole-punch kivágásban kapjuk meg a szelfikameránkat, amit a bal felső sarokban helyeztek el. A gomb elrendezés maradt a régi, az USB-C port is alul helyezkedik el, valamint jack csatlakozó ezen a mobilon sem lesz található.

 

OnePlus 8 Pro

 

A hátlapot tekintve, a OnePlus 8 Pro nem tér majd el sokban a 7T Pro-tól. A kamerakiosztás, a ToF szenzorral együtt, szintén csak a 7T Pro-ra hajaz a renderek szerint.

Elöl azonban már vannak változások bőven. A OnePlus 7 Pro és a 7T Pro ugyanis egy teljes kijelzős megjelenítőt kaptak notch és bármilyen bevágás nélkül. Ez a pop-up kamerának köszönhetően volt lehetséges, amit a 8-as széria már elhagy és ehelyett egy hole-punch kivágásban helyezi el a szelfi kamerát, ahogyan a OnePlus 8-nál is.

 

Egy kézben készült képnek hála pedig már élőben is láthatjuk a kivágást, illetve a mobil beállításait is, ahol választhatunk 60, 90 és 120Hz-es képfrissítés közül.

 

A csúcsmodellről szerencsére számos élő képünk van, többek között Robert Downey Jr. kezéből is. Ezeken tisztán látszik a telefon ívelt megjelenítője (lenti kép), valamint hogy az alsó kávánk egy kicsit vastagabb a többinél. Továbbá a már említett hole-punch kivágás is megjelenik a mobil bal felső sarkában.

 

A PC-tablet.com képei természetesen nem visszaigazoltan eredetiek, a kép minőség sem a legjobb, illetve akár photoshopolva is lehettek, amit már koróbban is láthattunk, így ezeket kezeljük fenntartással. Robert Downey Jr. viszont nagy valószínűséggel az eredeti mobilt tartja a kezében, így ezt kezelhetjük hiteles információként is.

Sokan azt gondolhatják, hogy a hole-punch kivágás egy visszalépés a OnePlus részéről, azonban lehet egy igencsak nyomós okuk erre. Ez nem más, mint az IP (viz és porállósági) tanúsítvány, ugyanis egy pop-up kamerás mobilt jelenleg még nem vagyunk képesek teljesen vízállóvá tenni, ami sokak számára lehet ok arra, hogy ne azt a bizonyos mobilt válasszák. Ugyan volt már korábban is vízálló OnePlus mobil, azonban nem IP tanúsítvánnyal, ugyanis ennek megszerzése igencsak költséges, ami nem tett volna jót a mobilok árazásának, most viszont lehet, hogy megteszi ezt a lépést a cég. Elképzelhető, hogy csak a Pro modell kapja meg ezt a feature-t, hiszen ott könnyebb lesz a vevők torkán ledugni a vaskosabb árcédulát.

 

Frissítés

Idő közben kikerült egy sajtó fotó a OnePlus 8 Pro-ról, ami minden találgatást eltöröl. Ezt fogjuk majd kapni megjelenéskor is.

 

OnePlus 8 Lite

 

A kiszivárgott renderek szerint, a OnePlus 8 Lite lesz az a mobil, ami leginkább eltér majd mindegyik eddigi OnePlus mobiltól. A hátsó kamera szett új helyet kapott, valamint az előlap sem emlékeztet majd a többi 8. szériás mobilra. Azt se felejtsük el, hogy láthattunk már élő képen is pár OnePlus 8 Lite prototípust, ami szintén visszaigazolja az eddigi rendereket.

 

Az első mobil, amit jobb oldalon megpillantunk egy halott koncepció, aminek nem kettő, hanem három kamerája is van a hátlapon. Így ezt tényleg nevezhetjük csak prototípusnak. Az árcédula, és a megkülönböztethetőség jegyében mindenképpen fontos lehetett a cégnek, hogy a felhasználók lássák a különbséget egy közép és egy felsőkategóriás mobil között.

Tisztán látszik, hogy ez egy kevésbé drága és kiélezett eszköz. Ugyanis szinte teljesen lapos kijelzőt kapunk az ívelt helyett, kettő kamerát a hátlapon három vagy négy helyett és vastagabb kávákat. Illetve úgy tűnik a OnePlus a Huawei-el és a Google-el szemben nem szeretné visszahozni a jack portot az olcsóbb készülékébe.

 

Összefoglaló cikkünk 2. részét ezen a linken tudjátok elérni, ahol a specifikációkról, árazásról és elérhetőségről lesz majd szó.

 

Forrás: AndroidAuthority

 

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése