OnePlus 8 széria: minden, amit eddig tudunk – 2. rész

Android Hírek   |   2020.03.26 - 13:25   |   Írta: ARPII   |   174
26. márc OnePlus 8 széria: minden, amit eddig tudunk – 2. rész

Még több mobillal támad a kínai gyártó.

A kínai cég tovább szeretné növelni portfólióját, így idén kettő helyett három mobilt fognak majd bemutatni. Már most is több pletyka kering az interneten, miszerint a OnePlus egy új középkategóriás mobilt szeretne bemutatni, amit a továbbiakban OnePlus 8 Lite néven fogunk említeni. Amennyiben a cég tényleg meglépi ezt, az esetben ez lesz az első nem zászlóshajó mobiljuk a OnePlus X óta, amit még 2015-ben mutattak be a nagyérdeműnek.

 

Most összegyűjtöttünk Nektek minden információt a OnePlus 8, OnePlus 8 Lite és OnePlus 8 Pro mobilokról. Ez a két részes cikksorozatunk második része, aminek az első részét itt találjátok, ebben egyenként foglalkozunk a három mobil dizájnjával megejelenésével és nevével.

 

Specifikációk és Funkciók

 

A OnePlus kiszivárogtatott pár specifikációt a 8-as szériáról. Most nézzük is meg a visszaigazoltakat és a spekulációkat is.

 

Visszaigazolt Specifikációk

A 2020-as CES-en a OnePlus megerősítette, hogy a 8-as széria 120Hz-es képfrissítésű megjelenítőt kap majd, amit a Samsung fog szállítani. Ez egy meglehetősen nagy ugrás az eddigi 90Hz-hez képest amit a 7 Pro és 7T vonal követett eddig. Azonban el kell hogy szomorítsunk Titeket, a Lite ezt a szemtelenül sima képfrissítést valószínűleg nem fogja megkapni. Azonban a cég tavaly megígérte, hogy mostantól legalább 90Hz-es kijelzőket használnak majd, így az „olcsó” modell is kénytelen lesz majd 60Hz fölé menni.

A következő ugyan nem visszaigazolt hír, de egy kiszivárgott prezentációból származik, ami szerint a OnePlus 8 és a 8 Pro egy dedikált MEMC chip-pel érkezik majd. A MEMC (Motion Estimation and Motion Compensation) vagyis „mozgás becslés és mozgás kompenzálás” egy első sorban televíziókban használt technológia. Ez új „képkockákat” illeszt be a meglévők közé, hogy csökkentse az elmosódást. Így felskálázhatja a filmkocka számot egészen 120fps-ig, ami sokkal simábbá és természetesebbé teheti a felvételt. Emellett a gaming élményt is javíthatja majd a OnePlus mobilokban ez az új technológia.

Továbbá a 120Hz-es megjelenítő 240Hz-es érintésérzékenységgel rendelkezik majd és 1 000 nit-es csúcs fényerővel. Ezt a OnePlus a Smooth Chain technológiájának segítségével éri el, amiről jelenleg kevés információnk van, mivel az összes adat kínaiul van.

 

Pletykált Specifikációk

Habár nem volt még visszaigazolva, de szinte már készpénznek vehetjük, hogy a OnePlus 8 és a OnePlus 8 Pro a legújabb Qualcomm Snapdragon 865-ös lapkát használják majd. Ezzel a chippel pedig mindkét mobil 5G képes lesz, ugyanis a 865 már rendelkezik 5G modemmel.

Kamera téren a OnePlus minden bizonnyal a Samsung 108MP-es szenzorját használja majd fő lencsének. Ezt szinte minden 2020-as csúcsmobil meglépi majd (mármint a 108MP-elt, nem kifejezetten a Samsung szenzort), így ez elvárható lesz majd a kínai gyártótól is. Persze nem mind a három mobil kapja majd meg ezt a csúcskamerát, bizonyára csak a Pro modell lesz majd ilyen szerencsés. A két kistesó pedig be kell hogy érje majd a 48 vagy 64MP-es szenzorokkal.

 

További örömteli hír, hogy végre meglépheti a cég a vezeték nélküli töltés használatát. Ezt eddig anyagi okok miatt nem tették, a Pro modellel viszont új lehetőségek nyíltak. Ezen felül pedig Ishan Agarwal szerint a 8 Pro 30W-al is képes lesz majd tölteni magát, illetve más készülékeket is, vezeték nélkül, elképesztő.

 

Frissítés

Idő közben a GSMArena oldalára felkerült a OnePlus 8 Pro teljes specifikációja, amit fent láthattok. Természetesen a bemutató napjáig semmi sem biztos, de ezek a források igencsak megbízhatóak, így bőven alapozhatunk rájuk.

 

Árak és Elérhetőség

A OnePlus „flagship killer” telefonjai évről évre jobbak és sajnos drágábbak is lesznek. Nem látunk rá okot hogy ez idén máshogy lenne, főleg ennyi fejlesztés mellett. Pontos számokat még nem tudunk, de a tavalyi adatokból sokat spekulálhatunk.

 

Itt vannak a 2019-es OnePlus mobil árak az alap modellek esetében:

 

  •     OnePlus 7 (6GB/128GB) — $622 (kb.: 202 000 Ft)
  •     OnePlus 7 Pro (6GB/128GB) — $669 (kb.: 217 000 Ft)
  •     OnePlus 7T (8GB/128GB) — $599 (kb.: 194 000 Ft)
  •     OnePlus 7T Pro (8GB/256GB) — $845 (kb.: 275 000 Ft)

 

Ezekből a számokból kiindulva, a OnePlus 8 nagyjából $600 - $650 (kb.: 195 000 Ft - 211 000 Ft) között indul majd, a OnePlus 8 Pro pedig $700 - $750 (kb.: 227 000 Ft – 243 000 Ft). Ezek természetesen csak becslések, de nem valószínű, hogy a gyártó ezek alá az árak alá menne.

 

Ami pedig a OnePlus 8 Lite-ot illeti, Ishan Agarwal megközelítőleg £400-ra (kb.: 155 000 Ft) becsüli az induló árat. Ez egy kicsit magas, tekintve hogy az eszköznek olyan mobilokkal kell majd versenyeznie mint a Google Pixel 3a (persze kis hazánkban annyira nem konkuerncia). Ezt figyelembe véve célszerűbb lenne az árát 130 000 Ft köré lőni. Ezek természetesen nem magyar árak, mivel az adót és egyéb költségeket nem tartalmazzák.

Ne felejtsétek el, hogy ez egy két részes cikk sorozat második része, így ha az elsőt még nem olvastátok el, akkor ezen a linken megtehetitek.

 

Forrás: AndroidAuthority

 

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése