Hamarosan NFC-n keresztül is tölthetünk majd

Android Hírek   |   2020.05.07 - 21:07   |   Írta: ARPII   |   511
07. máj Hamarosan NFC-n keresztül is tölthetünk majd

Hová fejlődik a világ?

A vezeték nélküli töltés, és a fordított vezeték nélküli töltés mára már a prémium telefonok egyik alapkövévé vállt. Most pedig az NFC Forum bejelentette egy új vezeték nélküli töltőspecifikáció jóváhagyását, aminek segítségével már NFC-vel is tudjuk majd tölteni az eszközeinket.

 

Persze ne számítsatok őrületes számokra, ugyanis nagyjából 1W-al tudjuk majd tölteni a kütyüinket ilyen módon (ez lassabb mint a Galaxy S20 széria fordított vezeték nélküli töltése). Ennek hála viszont nagyon egyszerűen tudjuk majd tölteni a kisebb IoT eszközeinket, nem pedig a telefonunkat.

 

A WLC (Wireless charging via NFC solution) lehetővé teszi, hogy egy antenna az NFC támogatott eszközben egyszerre kommunikáljon és töltsön. Így egyszerűen fel tudjuk majd tölteni a kisebb akkumulátorral rendelkező IoT eszközeinket, úgy mint okos órák, vezeték nélküli fülhallgatók, digitális ceruzák és egyéb termékek.

NFC Forum

 

Miért kell Nekünk vezeték nélküli töltés NFC-n keresztül?

A fórum azt is hozzátette, hogy az NFC alapú töltés lehetővé teszi a gyártók számára, hogy a kisebb eszközeikből kihagyják a réz töltő tekercset, mivel most már NFC-vel is tudjuk majd tölteni, és a helyére nagyobb akkumulátort, vagy egyéb komponenst tegyenek. Így egy Bluetooth fülhallgató, ami NFC-t használ a párosításhoz, használhatja azt töltésre is.

Egyelőre nem esett szó hardveres elvárásokról az NFC-s töltéshez, de minden bizonnyal szükségünk lesz majd egy új NFC chipre hozzá. Így nem igazán számítunk arra, hogy régebbi NFC képes termékek is megkapják majd ezt a töltési funkciót.

 

Forrás: AndroidAuthority

 

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése