Ezek lesznek az új emojik az Android 11-ben

Android Hírek   |   2020.09.17 - 21:06   |   Írta: N Marcell   |   2861
17. szept Ezek lesznek az új emojik az Android 11-ben

117 új jelecske érkezik az érzelmeink még jobb kifejezésére.

Nemrég befutott az Android 11, ami egyelőre leginkább csak a Pixel telefonokra érhető el végleges (vagyis már nem béta) verzióban, azonban hamarosan sok más készülékre is letölthető lesz. Az új verzió új hangulatjeleket is hozott magával, ezeket mutatjuk meg röviden.

Igazából semmi meglepő nincs az új emojikban, az év elején jelentette be az Emoji 13.0 hangulatjelkészlet az Unicode Consortium nevű szervezet, és gyakorlatilag ez került bele az Android 11-be. Ebben természetesen benne vannak a korábbi ikonok, valamint 117 friss emoji, amikből 62 teljesen új, 55 pedig már meglévőknek új nemű és bőrszínű verziója.

Íme a teljes lista az újdonságokról:

Bizonyára sokaknak ismerős az a gesztikuláló kézmozdulat, amely leginkább a mediterrán népekre, különösen az olaszokra jellemző, és akkor használják, amikor hevesen magyaráznak valamit. Nos, ez is kapott hangulatjelet, természetesen többféle bőrszínnel, de érkeztek még nindzsák, rovarok, új állatok, valamint anatómiailag megfelelő szív és tüdő is többek között.

Az elfogadás jegyében érkezett pár további új ikon, például szmokingba öltözött nő, fátylas férfi, valamint gendersemleges Mikulás.

Az új hangulatjelek mindenféle készüléken meg fognak jelenni, de időbe telik a frissítés. Bizonyos alkalmazások használata esetén korábbi Android verziókon is elérhetők lesznek.

Forrás: NapiDroid

Kapcsolódó cikkek: 
Kommentek megjelenítése