Már a töltőkábelt is kihagyhatja az Apple a sokszázezres csúcsbmobiljai mellől

Android Hírek   |   2020.12.16 - 00:53   |   Írta: N Marcell   |   455
16. dec Már a töltőkábelt is kihagyhatja az Apple a sokszázezres csúcsbmobiljai mellől

A környezetvédelemre hivatkozva az amerikai techóriás egyre több kiegészítőt felejt ki a telefonjai dobozából.

Az Apple idén sokak által vitatott döntést hozott meg, két tartozékot is száműzött az iPhone-ok dobozából, a töltőfejet és a fülhallgatót. Ezeket már külön kell megvásárolnia azoknak, akinek szüksége van rájuk, jövőre pedig lehetséges, hogy újabb fontos dolgot hagynak ki a csomagolásból.

Mivel már most is alig jár valami az Apple telefonjaihoz, valószínűleg sokan kitalálták, hogy a kábelről van szó, ami az idei széria esetében még része a csomagolásnak, jövőre viszont akár már ez is kimaradhat. Persze egyelőre nincs hivatalos infó, és valószínűleg még maga a gyártó sem hozott végleges döntést, de már vannak erre utaló jelek.

Az iPhone 12-höz még jár egy kábel, a következő modellhez talán már ezt sem fognak adni

A töltő elhagyása előtt az Apple tavaly végzett egy közvélemény-kutatást, több iPhone-tulajtól is megkérdezték, hogy milyen gyakran használják a telefonhoz adott adaptert. Az eredményeket természetesen nem ismerjük, de valószínűleg ezeket is felhasználták a döntés során, amikor úgy határoztak, hogy többet nem adnak töltőfejet a mobiljaikhoz.

Most pedig újabb kérdéseket tett fel az Apple, amik egyrészt a felhasználók Face ID-vel kapcsolatos tapasztalataira vonatkoznak, másrészt pedig arra, hogy mennyire használják a készülékekhez járó töltőkábelt. Mindez arra utal, hogy a gyártó erősen fontolgatja, hogy a kábelt is kihagyja a dobozból, illetve az azonosítás terén is lesznek változások (visszajöhet a Touch ID a Face ID mellett vagy helyett).

Joggal merülhet fel a kérdés, hogy mindez miért fontos nekünk, Android-felhasználóknak. Nagyrészt azért, mert lehetséges, hogy előbb-utóbb más gyártók is hasonló változásokat vezetnek be, jó példa lehet erre a Samsung, ugyanis állítólag már a Galaxy S21 modellekhez sem jár majd adapter.

Forrás: NapiDroid

Kapcsolódó cikkek: 
Kommentek megjelenítése