Dual SIM támogatást kapott az Android Auto

Android Hírek   |   2021.11.30 - 12:04   |   Írta: Máté Gergő   |   402
30. nov Dual SIM támogatást kapott az Android Auto

Egy régóta várt funkcióval bővült az Android Auto.

A Google elérhetővé tette a két SIM kártya használatát a Google Pixel okostelefonok esetében még 2019-ben az Android 10 rendszer érkezésekor. Azonban a vállalatnak újabb két évbe telt, mire az Android Auto-ban is támogatni kezdte a két SIM kártya használatát. 

Amennyiben két SIM kártyát használunk a készülékünkben, akkor általában meg kell adnunk, hogy melyik SIM-ről szeretnénk hívást kezdeményezni. Ez korábban nem volt elérhető a Google rendszerében. Az Android Auto csak az elsődleges SIM kártyáról tudott hívást indítani. Az új frissítés már úton van: egy Reddit felhasználó meg is nevezte a pontos béta verziót, ami már tartalmazza az új funkciót. A 7.1.614554-es applikáció verziótól már elérhető a két SIM kártya támogatása.

 

 

Hamarosan megindul az új verzió szétterjedése és minden felhasználó frissítheti az Android Auto rendszerét. Természetesen az Android Auto frissítését bármikor ellenőrizhetjük és amennyiben lehetőség van rá kezdeményezhetjük is. 

A manapság értékesített okostelefonok jelentős része támogatja a két SIM kártya használatát, legyen szó fizikai, vagy eSIM-ről. Az Android Auto használata nagyon népszerű manapság, így csak idő kérdése volt, hogy a Google elhozza a két SIM kártya támogatását.

 

Forrás: AndroidPolice
Kommentek megjelenítése