Így javította ki a Samsung a Galaxy Fold hibáját

Droidos pletykák   |   2019.07.03 - 15:23   |   Írta: SzavaRicsi   |   218
03.júlÍgy javította ki a Samsung a Galaxy Fold hibáját

A legfrissebb hírek szerint ezekre a változásokra számíthatunk a kinyitható Samsungnál.

Korántsem mondható zökkenőmentesnek a Samsung kinyitható okosmobilja, a Galaxy Fold indulása. A techsajtó elsőre örömmel fogadta az új jövevényt, ám az első tesztelők kezei között gyorsan kiütközött, hogy nem egy tökéletes konstrukcióról van szó. Számos meghibásodott Fold után a Samsung úgy döntött, hogy eltolja az áprilisi indulást, és még azóta sem jelentették be az új időpontot.

A Bloomberg szerint azonban erre hamarosan sor kerülhet, hiszen a Samsung elvileg befejezte a készülék hibáinak javítását. Az infó elvileg a Samsunghoz közel álló személyektől jött, akik azt is el tudták árulni, hogy pontosan milyen változásokat eszközöltek a koreaiak.

Az első és talán legfontosabb, hogy a mérnökök a kijelző kávái alá rejtették a védőfólia széleit, hogy a felhasználók ne hihessék, hogy az egy szabadon lehúzható hozzáadott védőréteg. Számos prototípus emiatt hibásodott meg a tesztelőknél. A Samsung elvileg a zsanéron is alakított egy keveset, hogy a készülék kinyitásakor jobban megfeszüljön a nagyobbik kijelző. Ez kiküszöbölheti a képernyő közepén látott gyűrődést, ami már néhány nap után képes volt felbukkanni a Foldokon. Ezen felül pedig orvosolták a talán legnagyobb dizájnhibát is, vagyis lekicsinyítették a tabletkijelző felett és alatt, a zsanérnál található rést, ahol könnyedén beszivároghattak a szennyeződések a mobilba. Az itt bejutó por és kosz egyből a kijelző alá szökött be, ami miatt szintén számos prototípus mondta fel a szolgálatot.

A Bloomberg cikkje szerint a Samsung még nem döntött az új indulás időpontjával kapcsolatban, ám az szinte biztos, hogy nem az augusztus 7-én megrendezésre kerülő Note 10 eseményen jelentik be a Fold piacra kerülését.

Forrás: AndroidAuthority

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése