Trumpék valamelyest feloldhatják a Huawei elleni kereskedelmi tilalmat

Droidos pletykák   |   2019.10.11 - 21:35   |   Írta: SzavaRicsi   |   968
11. okt Trumpék valamelyest feloldhatják a Huawei elleni kereskedelmi tilalmat

Oldódhat a tilalom, de vajon a Google üzletelhet-e a Huawei-jel?

Enyhülhet az Egyesült Államok a Huawei-re kiszabott kereskedelmi tilalma – írja a New York Times. Az amerikai lap szerint ugyanis a kormány zöld utat adott a Kereskedelmi Minisztériumnak arra, hogy engedélyezzenek bizonyos üzleteket az ottani vállalatok számára a kína távközlési berendezéseket gyártó céggel.

A New York Times szerint Trumpék több mint 130 kérelmet kaptam az amerikai cégektől, amelyeket most mind egyesével kell átvizsgáltatniuk. Várhatóan csak „nem kritikus” termékek és szolgáltatások eladását engedélyezik majd a Huawei-nek, ám arról, hogy ez pontosan mit is takar, csak ők dönthetnek majd.

Az Egyesült Államok idén májusban helyezte tiltólistára a Huawei-t kémkedés vádjával, hiszen azt mondták, hogy a kínai vállalat kémkedik az ügyfelei után. A Huawei természetesen tagadott, így igazságtalannak érezték a döntést, ami ellen harcoltak is, egyetemben azokkal az amerikai cégekkel, amelyeknek jó pénzt hoz a Huawei-jel való üzletelés. Trumpék júniusban tárgyaltak Kínával, ami után azt mondták, hogy enyhítenek az embargón, ám azóta sem láttunk semmilyen lépést az amerikai vezetéstől.

A téma egyik legfelkapottabb kapcsolata a Huawei és a Google közti, hiszen a kapcsolat megszakadásával az Android rendszert nem is, de a Google szolgáltatásait és hivatalos alkalmazásait elveszítették a Huawei új mobiljai. Jó kérdés, hogy amennyiben a Kereskedelmi Hivatal meg is kezdheti az engedélyek kiadását, vajon biztonságos terméknek titulálják-e a Google szolgáltatásait.

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése