A Google Pixel 5 nem olyan zászlóshajó lesz, mint amilyenre számítottunk

Droidos pletykák   |   2020.03.22 - 18:34   |   Írta: Máté Gergő   |   120
22. márc A Google Pixel 5 nem olyan zászlóshajó lesz, mint amilyenre számítottunk

Újabb részletek a Google Pixel 5 okostelefonról.

Mit tudunk a legújabb Google Pixel okostelefonról?

A Google Pixel 5 termékcsalád a Google Pixel 4 és a Google Pixel 4 XL készülékeknél megismert telefotó lencsékkel fog rendelkezni. Erre a lépésre természetesen számítottunk, hiszen egy remek funkcióról van szó.

Ennél izgalmasabb a Google Pixel 5 processzora: a 9to5Google szerint a készülékkel kapcsolatban a "Bramble" és a "Redfin" kódnevű processzorok merültek fel, amelyek a Qualcomm középkategóriás Snapdragon 765G chipre utalnak és nem pedig a Snapdragon 865-ös csúcsprocesszorra, amelyet az olyan zászlóshajók kaptak, mint a Samsung Galaxy S20 Ultra.

Ha ez igaz, akkor a Google Pixel 5 termékcsalád gyengébb teljesítményt nyújthat, mint a Google Pixel 4. Egy nagy újdonság azonban, hogy a Google Pixel 5 gyárilag támogatni fogja az 5G-s adatkapcsolatot.                                               

                                                                                                                                                                         

                                                                                                                                                                         

Persze fontos megemlítenünk, hogy jelenleg 6 hónapra vagyunk az új Google készülék tervezett debütálásától. Valószínűleg létezik logikus magyarázat arra, hogy a Google Pixel 5 miért kap ennyire középszerű processzort.

Lehetséges, hogy a Google azért döntött a Qualcomm Snapdragon 765G mellett, mert ez a processzor jóval kevesebbet fogyaszt és így a Google Pixel 5 akkumulátorának üzemideje magasabb lehet, mint a Qualcomm Snapdragon 865-ös processzorral felvértezett zászlóshajók üzemideje.

 

Forrás: Android Authority

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése