Samsung Galaxy Note 20: Minden, amit eddig tudunk

Droidos pletykák   |   2020.04.22 - 11:24   |   Írta: ARPII   |   448
22. ápr Samsung Galaxy Note 20: Minden, amit eddig tudunk

Egyre jobban közeledik a nagy dátum.

A Samsung Note szériája már sok éve kedvelt az Android felhasználók körében, azonban inkább azoknak szólt akik szerették volna kihozni a maximumot a mobiljukból, míg az S vonal a tömegeknek kedvezett. Az S20 Ultra ezt az erőviszonyt megváltoztatta egy kicsit, így kíváncsian várjuk, hogy ezt hova lehet még fokozni? Ugyan nem holnap fogják bemutatni a telefont, de már így is van bőven pletyka és infószivárgás a készülékkel kapcsolatban, mi pedig most összegyűjtöttük Nektek a legérdekesebbeket.

 

Dizájn

Szerencsére itt már kézzel fogható bizonyítékaink is vannak, ugyanis egy tokgyártónak már kiszivárgott a dizájnja, ami sokat elárul a mobilról. A képeken a Samsung Galaxy Note 20 LED View Cover tokjának az öntőformáját láthatjuk kívülről és belülről egyaránt. Itt természetesen rengeteg olyan jelölés és egyéb részlet lehet, ami a végleges terméknél nem jelenik majd meg.

 

A képek pedig nemcsak a tok, hanem a telefon dizájnjáról is sokat elárulnak. Elsőnek a hátlapi kameraelrendezés tűnhet fel, ami az S20 Ultra-éhoz hasonlóak néz ki. Persze ezek nem a Samsung által posztolt, vagy visszaigazolt képek így kezeljük őket fenntartással. Azonban ha hihetünk nekik, akkor dimenzióiban nem igen fog eltérni a Note 20 kamerakiosztása az S20 Ultra-tól és plusz szenzorra se nagyon számíthatunk majd.

Szintén jól látszik a képen a hardveres gombok elhelyezése, ami ezúttal az eszköz jobb oldalán lesz. Ez egy érdekes lépés lenne, ugyanis pont tavaly hozta meg azt a döntést a Samsung hogy az összes gombot a bal oldalra helyezi. Bár lehet hogy a negatív visszhang miatt kerülnek vissza a gombok a megszokott helyükre.

 

Ugyan ez sem biztos, de magán a cég weboldalán tűnt fel a "Jutalom" szekcióban egy még eddig nem látott, Galaxy Note 20-ra emlékeztető mobil. Az eszköz egy Galaxy S10+ és egy Galaxy S20 között kapott helyet, és a képek alapján nem láthatunk rajta semmilyen Infinity-O (hole-punch) kivágást, ami ellentmondd az eddigi híreszteléseknek. Ugyanis eddig úgy néz ki, hogy a Samsung nem áll készen a kijelző alatti szelfikamerára. További magyarázat lehet, hogy a kivágás a bal felső sarokban kapott helyet és azt a Galaxy S10+ kitakarja, vagy egyszerűen csak valaki azon a napon vicces kedvében volt a Samsung-nál és berakott egy random rendert a két létező mobil közé.

Ezeken felül a szokásos káva nélküli dizájnra számíthatunk, talán kisebb íveltséggel, ahogyan azt az S20 szériánál is láthattuk. Bizonyára az S Pen-en is csiszolnak majd egy kicsit hogy még jobb legyen, ami persze sosem árt. Ezen felül pedig legalább két méretre számíthatunk majd, harmadikról egyelőre még nincsenek hírek, de ezt a lehetőséget se zárjuk ki.

 

Specifikációk

Specifikáció téren mind a Galaxy Note 20 mind pedig a Note 20+ felé egy jogos elvárás a Qualcomm Snapdragon 865 chipset 5G kapcsolattal. Természetesen mi Európában a Samsung saját processzorát kapjuk majd, valószínűleg az Exynos 990-et.

 

A SamMobile jelentése alapján a Galaxy Note 20 4 000 mAh akkumulátorral érkezik majd, ami jelentősen nagyobb mint a tavalyi 3 500 mAh a Galaxy Note 10-ben. Ebben az esetben a Note 20+ egy 4 500 mAh-ás vagy talán 5 000 mAh-ás akkumulátort kaphat, akárcsak a Galaxy S20 Ultra. Sajnos a Samsung már az összes prémium mobilján elhagyta a jack csatlakozót, így erre a Note szériánál se számítsunk idén. Az ujjlenyomatolvasó valószínűleg ismét a kijelző alatt kap majd helyet, azonban reméljük, hogy ez a Qualcomm legújabb szenzorja lesz majd, ami 17x nagyobb felületen képes érzékelni az ujjunkat. Ezt már az S20-as szériában is nagyon szívesen láttuk volna, azonban nem sokkal azelőtt jelent meg a szenzor, így ez akkor még nem volt valószínű.

 

Megjelenés és Árak

Az XDA Developer csapata mélyen beleásta magát az S20 széria forráskódjába, és ott utalásokat találtak arra, hogy az új Note vonal bizonyára 2020 augusztusában kerül bemutatásra. Szerencsére ez annyira messze van még, hogy nem valószínű, hogy a jelenlegi koronavírus helyzet befolyással lenne rá.

A névről még nem esett szó, azonban szinte biztos, hogy a cég összehozza a két mobil számozását, így bizonyára Note 20 és Note 20+ néven vásárolhatjuk majd meg a mobilokat. Szóba jöhet még az Ultra modell behozása is, de erről egyelőre még nincsen semmilyen információ.

 

A Samsung zászlóshajói az egyik legdrágábbak a piacon, és ez a Note szériára különösen igaz. Visszaigazolt infóink ugyan még nincsenek, de a tavalyi indulóárakból egészen jól lehet számolni.

 

  • Samsung Galaxy Note10 8/256 GB – 329 990 Ft
  • Samsung Galaxy Note10+ 12/256 GB – 379 990 Ft
  • Samsung Galaxy Note10+ 12/512 GB – 414 990 Ft

 

 Bizonyára mindkét mobil alapból 5G képes lesz majd a Snapdragon 865 miatt, így nem kell majd egy külön modellt megvásárolni csak az 5G miatt. Mindezek figyelembevételével, a Note 20 széria körülbelül $1000-ról (kb.: 326 000 Ft) indul majd és kényelmesen felcsúszhat $1 200-1 300-ra (kb.: 391 000 - 424 000 Ft) is, amennyiben Ultra modell is lesz úgy pedig az $1 400-1 500 (kb.: 456 000 - 489 000 Ft) sem kizárt.

 

 

Ti mit vártok az új Note szériától, szerintetek érdemes lesz megvenni? Írjátok le a véleményeteket nekünk kommentben!

 

Forrás: AndroidAuthority / pocketnow

 

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése