Ez lehet a Xiaomi első kijelző alatti kamerás mobilja

Droidos pletykák   |   2020.05.06 - 22:02   |   Írta: ARPII   |   190
06. máj Ez lehet a Xiaomi első kijelző alatti kamerás mobilja

Nagy lépés előtt áll a kínai gyártó.

Egészen tavaly óta hallunk már híreket a kijelző alatti kamerákról, az elsők ezen a téren a Xiaomi és az Oppo voltak, akik be is mutattak egy-egy ilyen prototípust. Most pedig egy új szabadalom betekintést enged a Xiaomi kijelző alatti kamerájának kialakításába.

 

A szabadalomra a LetsGoDigital csapata talált rá, amin egy lapos kijelzős, vékony kávás mobil látható, hasonló mint a tavalyi Xiaomi Mi 9. Ívelt széleket azonban nem láthatunk, ahogyan a friss Mi 10 szérián, ez viszont lehet csak azért van, mivel a szabadalomban nincs szerepe a kijelző íveltségének. A ConceptCreator oldalnál már egy rendert is készítettek a kép alapján, amit fent az indexképen láthattok.

A képeken jól látszik, hogy a kamera és a közelség érzékelő szenzor a mobil felső részen helyezkednek el, azt azonban még nem tudjuk, hogy melyik hol kap majd helyet. A szabadalom szerint, amikor a szelfi kamera használatban van, akkor a kijelző átlátszóvá válik, így láthatóvá válik a kamera. Amikor viszont nem használjuk, akkor visszavált normál módba, és élvezhetjük a teljes kijelzős élményt, akárcsak egy pop-up kamerás mobilnál.

A készülék hátlapján három kamerát láthatunk, ami több szempontból is érdekes. Egyrészt a legfrissebb Xiaomi zászlóshajók már négy kamerával vannak felszerelve, így furcsa lenne egy teljesen új technológiát felvonultató mobil, „csupán” három szenzorral. Talán a cég így akarja megvágni a költségeket és inkább egy középkategóriás mobilban mutatja be ezt a különleges funkciót. Az sem kizárt viszont, hogy egy hibára találtunk, ami lebuktatta a céget, hogy valójában nem is terveznek ilyen mobilt, vagy legalábbis nem a közeljövőben.

Lu Weibing nemrég beszélt erről a technológiáról, és becslései szerint egy ideig még nem fogunk ilyen kamerás mobilokat látni tömeggyártásban. Ennek leginkább a jelenlegi kijelző technológia az oka, itt ugyanis a megjelenítő fénye nagyban befolyásolja a kamera képét, nem éppen jó irányba. Így hacsak a Xiaomi nem végzett drasztikus fejlesztéseket a megjelenítői terén, akkor egy ideig még nem számíthatunk ilyen mobilokra.

Ti mit gondoltok a kijelző alatti kamerás telefonokról? Írjátok meg nekünk kommentben!

 

Forrás: AndroidAuthority

 

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése