OnePlus Z: minden, amit eddig tudunk

Droidos pletykák   |   2020.05.10 - 19:46   |   Írta: ARPII   |   223
10. máj OnePlus Z: minden, amit eddig tudunk

Végre ismét érkezik egy középkategóriás OnePlus.

A OnePlus napjainkban már egy nemzetközileg elismert mobilgyártóvá nőtte ki magát, ez azonban nem mindig volt így. Anno úgy törtek be a piacra, hogy zászlóshajókat megszégyenítő hardvert raktak a motorháztető alá, az itt megszokott árnak viszont csak a töredékét kérték el. Utóbbi manapság már kevésbé igaz, ezért is készül már két modell, egy sima és Pro, hogy mindenki igényét ki tudják elégíteni. A sok csúcskateóriás mobil mellett viszont becsúszott egyszer a középmezőny beli játékos is, akit szintén nagyon jól fogadtak a rajongók, ezután azonban a gyártó inkább csak a prémium szegmensre próbált koncentrálni. Idén azonban úgy tűnik, hogy érkezni fog egy OnePlus 8 Lite modell is, amit OnePlus Z néven emlegetnek a telefonos berkeken belül. Mi most róla hoztunk el Nektek minden fontos infót.

 

Név és Megjelenés

 

Amikor először feltűnt a radaron egy középkategóriás OnePlus készülék, még senki se tudta hogyan nevezni, ezért egyszerűen csak OnePlus 8 Lite-nak becézték. Azóta viszont több forrás is megerősítette, hogy a mobil OnePlus Z néven debütál majd. Ami a megjelenést illeti, a készülék a 8-as széria mellett mutatkozott volna be, azonban a dologba belekavart a koronavírus. Így a Z-t valószínűleg még a OnePlus 8T előtt megláthatjuk, minden bizonnyal június folyamán.

 

Dizájn

 

Az említett mobil először 2019 decemberében tűnt fel az OnLeaks oldal jóvoltából. Ezeken a képeken egy hole-punch kamerás mobilt láthatunk üveg szendvicsbe csomagolva. A tökéletes összhatás érdekében pedig az ikonikus OnePlus némító csúszka sem maradhatott el.

Sajnos ezek a renderek egyáltalán nem mutattak jack csatlakozót, ami elég nagy csalódás egy ilyen pénztárcabarátabb mobilnál. Egy felső kategóriás többszázezer forintos telefonnál még érthető lenne a dolog, hiszen ott a tulajdonosnak minden bizonnyal egy vezeték nélküli fülhallgatóra is telik majd. Egy ilyen olcsóbb készüléknél viszont nincsenek is annyira kicentizve a belső terek, hogy feltétlenül szükség lenne elhagyni a fülhallgató portot.

 

Eredetileg a mobil a 8-as szériával egyidejűleg mutatkozott volna be , azonban a koronavírus keresztbe húzta a cég számításait. Annak ellenére viszont, hogy a OnePlus Z lehetne a másik két mobil kistestvére, annyira sok dizájn elemben nem osztoznak. Példaképpen a hole-punch kivágásunk középen van, a bal felső sarok helyett, emellett pedig hátul is akadnak különbségek. Itt ugyanis a 8-as szériánál látott négy vagy három szenzor helyett csupán kettő kap majd helyet. Maga a szenzor elhelyezés is eltérő, ugyanis itt a bal felső sarakról beszélhetünk, míg a 8 és a 8 Pro esetében ez középen van, ami sokkal szebb és nem mellékesen már a cég egy védjegyévé is vált az évek során.

 

Valós világ beli képeink is vannak, ahol egy műanyag tárolóban több (feltehetőleg) prototípus mobilt is láthatunk. Itt viszont három kamera van a hátlapon, szemben az OnLeaks renderével.

 

A forrás pedig nem más, mint maga a OnePlus, akik egy livestream alkalmával több dummy modellt is megmutattak. Azt viszont nem tartjuk valószínűnek, hogy a cég felfedte volna a prototípusokat, hogyha azok sok hasonlóságot mutattak volna a végleges modellel. A másik élő képünk a True-Tech-től származik, ahol tisztán látható a mobil előlapja, és teljesen egybe is vág az eddig látott renderekkel. Emellett az is kiderül, hogy a mobil kijelzőbe épített ujjlenyomatolvasót kaphat majd, ami egyelőre csak OLED kijelzővel érhető el.

 

Specifikációk

 

A OnePlus 8 széria igencsak sok újítást tett le az asztalra tavalyhoz képest, ott van például a Snapdragon 865-ös processzor, nem kevés RAM valamint vezeték nélküli töltés és IP68-as víz és porállósági tanúsítvány. Sajnos viszont ezek egyikére sem számíthatunk majd a OnePlus Z esetében, a barátságosabb árcédula miatt.

Ishan Agarwal és a 91mobiles jó pár specifikációt meglebegtetett a Z modellt illetően, többek között a 90Hz-es kijelzőt és a MediaTek processzort. Korábbi híresztelések szerint a mobil a MediaTek Dimensity 800 vagy Dimensity 1000 lapkát kaphatja meg, amivel 5G is jár.

A Dimensity 1000 egy csúcskategóriás szintű processzor több szempontól is, beszélhetünk itt a legújabb Arm CPU-ról és a machine learning-ről. Emellett a Dimensity 800 sokkal inkább a Snapdragon 765-höz hasonlítható, a maga nyolcmagos CPU-jával és a Mali-G77 MP4 grafikus kártyájával.

Ezek mellett számíthatunk még egy kijelzőbe épített ujjlenyomatolvasóra, 8GB RAM-ra, 128 és 256GB belső tárhelyre, 4 000 mAh-ás akkumulátorra valamint 30W-os gyorstöltésre. Kamera téren két felállás van jelenleg, a három szenzoros fél azt állítja, hogy 48MP+16MP+12MP-es lencséket kapunk majd, az OnLeaks féle két szenzoros pletykáról viszont még nem tudunk pontos adatokat.

 

Ár és Elérhetőség

 

Itt szintén csak Agarwal barátunk beszámolójára tudunk támaszkodni, aki szerint a mobil a legtöbb piacon elérhető lesz 2020 júliusában. Ezt a pletykát Max J Twitter posztja is megerősíti, ahol ismételten feltűnik a Z elnevezés.

 

Árakat tekintve £400-al (kb.: 160 000 Ft) számolhatunk az Egyesült Királyságban, ez pedig kis hazánkban ennél csak drágább lesz majd. Így aki egy OnePlus X féle 80 000 Ft-os mobilról álmodozott, annak sajnos le kell hogy törjük az álmait, ugyanis ez a mobil biztos hogy drágább, de jobb is lesz. Ti mit vártok a OnePlus Z-től? Írjátok le nekünk kommentben!

 

Forrás: AndroidAuthority

 

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése