Samsung Galaxy Fold 2: Minden infó egy helyen

Droidos pletykák   |   2020.05.16 - 10:23   |   Írta: ARPII   |   391
16. máj Samsung Galaxy Fold 2: Minden infó egy helyen

A legjobb hajlítható mobil utódot kap.

 

Név és Megjelenés

 

A Samsung meglehetősen kiszámítható névadás téren, így szinte biztosak lehetünk abban, hogy a mobil Fold 2 néven lát majd napvilágot. Ugyan ott van az a tény is, hogy a Fold talán keserű szájízt hagyott maga után az emberekben, a sorozatos hibáival a megjelenés előtt. Így az sem kizárt, hogy a cég valami teljesen újjal rukkol elő.

Ami pedig a megjelenést illeti, a cég több mint valószínű, hogy egybevonja majd a megjelenést a Note eseménnyel, ami már 2015 óta augusztusban zajlik. Ezután persze elképzelhető, hogy a Fold talán pár héttel később kerül majd a boltok polcaira, mint a Note 20 széria.

 

Dizájn

 

A második generációs Fold dimenzióiban szinte teljesen meg fog egyezni elődjével, azonban lesz rajta bőven változás is.

Szinte biztos, hogy a Samsung elhagyja az óriási belső notch-ot, és azt egy kisebbre cseréli, vagy esetleg az Infinity-O megoldáshoz nyúl, ami a hole-punch kivágás Samsungos megfelelője. Ez ugyan nem egy óriási változás, de bizonyára mindenki örülni fog neki.

Kijelző téren ismét csak kettőt kapunk majd, egy nagyot belül és egy kisebbet kívül. Sokan, köztük mi is keveselltük a külső megjelenítő méretét, így jó lenne ha az idén kicsit meghízna. A SamMobile szerint a készülék két színben, feketében és barnában lesz elérhető. Egyelőre nincsen semmilyen információ szürke variánsról, amit a tavalyi Galaxy Fold-nál láthattunk.

 

Specifikációk

 

Itt szerencsére elég sok pletyka terjeng a Fold 2-ről, a legtöbb ugyan a kijelzőt érinti, de más hardvert érintő információ is kiszivárgott már a mobilról.

Ross Young szerint a mobil egy 6,23 colos előlapi kijelzővel rendelkezik majd, aminek 2,267x819 pixel felbontása lesz. Ez a kisebb megjelenítő valószínűleg nem kap majd nagyobb képfrissítést, hiszen kevesebbet használjuk majd, így be kell hogy érjük a 60Hz-el.

De térjünk is rá a lényegre, amiről a telefon a nevét kapta, a belső hajlítható kijelzőre. Méret szempontjából itt is előrelépéssel számolhatunk, ugyanis a tavalyi Galaxy Fold 7,3 colos megjelenítőjét túlszárnyalja majd a Fold 2 elképesztő 7,59 colos kijelzője. 2 152x1 536 pixel felbontás helyett pedig 2 213x1689-et kapunk ami 372 pixelt jelent hüvelykenként.

Természetesen a trendeket követve, a Fold 2 is beáll majd a sorba a világ első 120Hz-es hajlítható kijelzőjével. Ez nagyon nagy szó lehet, hiszen a nagy kijelzőt eleve tartalomfogyasztásra találták ki, amit a magas frissítése ráta csak tovább javít, így ez könnyen lehet az eszköz egyik legnagyobb újítása. Legyen szó játékról, vagy csak egy kis Instagram-ozásról, a 120Hz a legjobb frissítés amit egy telefon kijelzője kaphat, főleg ha több mint 7 colról beszélünk.

További izgalmas funkció lehet az S Pen támogatás, ami egy tablet méretű telefonnál már-már elvárás. Sajnos azt még nem tudjuk, hogy a kis okos ceruzát a Fold-ból tudjuk majd előhúzni, mágnesesen csatlakozik majd hozzá, vagy külön kell megvennünk. Mindenesetre ez ismét csak egy hatalmas előrelépés lesz majd az előző modellhez képest.

Jó pár kamerát érintő információ is kiszivárgott már a mobilról, amik azt sejtetik, hogy a mobil a Galaxy S20+ kamerarendszerét kaphatja meg. Ez azt jelenti, hogy a mobil rendelkezik majd egy 12MP-es széles látószögű főszenzorral, egy 64MP-es telefotóval, egy 12MP-es ultraszéles látószögűvel és egy mélység érzékelő szenzorral. Igaz, ezek nem a legjobb kamerák a világon, de bőven benne vannak a top kategóriában.

Az kirakós utolsó darabja nem más, mint a processzor. Itt nincsenek nagyon friss információink, azonban a legutóbbi híresztelések szerint, a Galaxy Fold 2 nem kapja majd meg a Qualcomm Snapdragon 865-öt, helyette inkább a Snapdragon 855-ös modellt használja majd. Az még nem tisztázott, hogy nálunk Európában melyik Exynos bújik majd meg a motorháztető alatt, de amint megtudunk valamit, értesítünk majd róla Titeket. Természetesen az is előfordulhat, hogy a cég nem tudott még hozzájutni a legfrissebb chiphez, mivel a mobil fejlesztése már több hónapja elkezdődött. Így előfordulhat az is, hogy a megjelenés előtt, még gyorsan lecserélik a tavalyi lapkát egy friss ideire. Végül pedig az sem kérdés, hogy a mobil 5G képes lesz majd, hiszen ez 2020-ban már alapelvárás.

 

Ár és Elérhetőség

 

Anyagiak terén a készülék sajnos drágább lehet az elődjénél, legalábbis Ross Young szerint, aki azt mondta, hogy a mobil $1 780 és $1 980 (kb.: 580 000 Ft – 650 000 Ft) között fog mozogni. Reméljük a cég inkább az alsó végét fogja majd meg ennek az árnak, így egy kicsit talán kevésbé lesz fájó az embereknek kiadni ennyi pénzt egy mobil típusra, ami nem is bizonyított még a piacon.

A továbbra is magas árazás oka az UTG kijelző (ultra thin glass) használata, amit már a Galaxy Z Flip-nél is láthattunk. Ez tulajdonképpen ultra vékony üveget jelent, ami mint utólag kiderült egy kompozit anyag, és a felső réteg, ami az ujjunkkal érintkezik egyáltalán nem is tartalmaz üveget, csak az alatta lévő réteg. Így a Samsung hiába is szeretné lejjebb vinni az árakat, ha az új „jobb” kijelzőtechnológia használata sajnos számukra is borsos.

Azt se felejtsük ki a történetből, hogy nem is ők gyártják ezt a kompozit anyagot, hanem egy külön beszállítótól kapják, ami miatt még kevésbé lehet csökkenteni a kiadásokat a telefonnál. Talán, ha a jövőben majd ők maguk gyártják ezt a bevonatot akkor jelentősen csökken majd a mobil ára.

Az elérhetőségről sajnos nincsenek még információink, azonban támaszkodhatunk a tavalyi eladásokra is. Ezek alapján a mobil Amerikában, Európában, az Egyesült Királyságban és Indiában debütál majd.

Ti mit gondoltok a Fold 2-ről, szerintetek sokkal jobb lesz mint az első generáció? Írjátok meg nekünk kommentben!

 

Forrás: AndroidAuthority

 

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése