Hátlapi kijelzőt kaphat a Huawei Mate 40

Droidos pletykák   |   2020.05.23 - 19:41   |   Írta: ARPII   |   290
23. máj Hátlapi kijelzőt kaphat a Huawei Mate 40

Megoldódhat a szelfi kamera probléma.

Sajnos a Huawei-re rájár a rúd, ugyanis Donald Trump újabb egy évvel hosszabbította meg a céget is érintő intézkedéseket. Most pedig a P40 széria után a Mate következik, ami sajnos ismét nem fog Google szolgáltatásokat kapni. A készülék a 2020-as év második felében fog majd bemutatkozni, hivatalos információ még ugyan nincsen a megjelenésről, de több render bukkant már fel a készülékről az interneten. És nem is akármilyen elképzelést fest elénk ez a pár kép, ugyanis itt a mobil hátulján egy extra kijelzőt láthatunk.

 

Egy pillanatra azonban hanyagoljuk el ezt az igencsak nagy részletet, és vessünk egy pillantást a kamerákra. Itt is lesz változás bőven, ugyanis a Mate 40 öt kamerával érkezik majd. Az elrendezés a következő, négy kamera szimmetrikusan elrendezve, közöttük pedig egy LED villanó, majd lent árválkodva egy külön szenzor. Itt a 100X-os felirat olvasható, ami több mint valószínű, hogy egy telefotó kamerára utal.

És akkor térjünk is vissza a legnagyobb attrakcióra, a hátlapi kijelzőnkre, ami közel kétszer akkora mint a kamera sziget. Ez a megjelenítő elsősorban a dátumot, az időt, az akkumulátor töltöttséget és egyéb fontos információt jelenít majd meg számunkra. Emellett reménykedünk abban is, hogy akár az értesítéseinkbe is beleolvashatunk majd, vagy használhatjuk a kamera képének megtekintésére is, így a hátlapi szenzorral is tudunk majd szelfiket készíteni. Ez az első alkalom, hogy ilyet láthatunk a Huawei-től, bár a piacon volt már hasonló. Több gyártó is kísérletezett már hasonlóval, például a ZTE, a Nubia X-el, itt egy szinte teljes értékű kijelzőt kaptunk a hátlapon, a Meizu Pro 7 már sokkal inkább hasonlított a kínai cég megoldására, méretben legalábbis.

 

Az előlapon már a megszokott ívelt megjelenítő fogad minket, ahogyan azt a Mate 30 Pro-nál már megszokhattuk. Amit viszont nem látunk, az a notch vagy a hole-punch kivágás, így kérdéses, hogy hova kerül majd az előlapi kamera, már ha lesz egyáltalán. Amennyiben igen, az esetben szóba jöhet még a pop-up verziós megoldás, amivel bukná a cég a vízállóságot, így ez nem valószínű. Legtöbben azt rebesgetik, hogy egy kijezlő alatti megoldással készül majd a gyártó, ami ugyan még fejlesztési stádiumban van, elég erősen. Emellett az sem kizárható, hogy egyáltalán nem lesz előlapi kamera, mivel a hátsó kijelző segítségével készíthetünk majd képeket a fő szenzorokkal is. Ez sokkal jobb képminőséget eredményezne, valamint a lehetőségek tárháza is nagyban bővülne. Hiszen így hozzájutnánk a telefotó kamerához, a széles látószögű kamerához, és minden egyéb hátlapi szenzorhoz is, szelfizés közben.

Mindenesetre, a dizájn nagyon lenyűgöző és jövőbe mutató, Ti mit gondoltok erről az elképzelésről? Írjátok meg nekünk kommentben!

 

Forrás: GizChina

 

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése