Lassan indulásra kész a Nearby Sharing, az androidos AirDrop

Droidos pletykák   |   2020.06.20 - 01:04   |   Írta: N Marcell   |   963
20. jún Lassan indulásra kész a Nearby Sharing, az androidos AirDrop

Végre ezen a platformon is megjelenhet a villámgyors és egyszerű fájlmegosztás telefonok között.

A Nearby Sharing – ahogy neve is sugallja – az Android válasza lesz az AirDropra, arra a funkcióra, amivel két gombnyomás után könnyedén átdobhatunk egy file-t egy közelben lévő eszközre (legyen szó képről, jegyzetről vagy másról). Egy ideje egyre több nyom tűnt fel a Nearby Sharingről, most azonban úgy tűnik, lassan finisbe ér a fejlesztése, és végre megkezdhetjük a használatát. Ráadásul az Android platformon kívül Windows-on, Macen, Linuxon és Chrome OS-en is megjelenik majd, így senki sem marad ki belőle.

Korábban azt hallhattuk, hogy a Nearby Sharing (vagy ahogy a Google régebben emlegette, a Fast Sharing), az Androidot futtató telefonok kiváltsága lesz, amivel másodpercek alatt passzolható át egy-egy link, fotó, vagy egyéb tartalom – épp úgy, mint az AirDroppal az iOS-es eszközök esetén. Azonban alábecsültük a Google ambícióit: ahogy azt a Chrome Story egyik írója, Dinsan is megemlítette, nem elég, hogy a többi oprendszeren is feltűnik majd a funkció, már a végső stádiumban járhat a fejlesztés. Megjelent ugyanis a ki-bekapcsolásának lehetősége a Chrome OS legújabb verzióján, a Canary-n belül, ami egyértelműen arra utal, hogy lassan készen fog állni az élesítésre.

(A beállítás csak a flagek bekapcsolása után tűnik fel.)

Sajnos a bekapcsolása egyelőre teljesen haszontalan, nem csinál semmit. A kódba belepillantva azonban egyértelműen látszik a cross-platform lehetőség, illetve az is kiderül, hogy mindegyik rendszer ugyanazt a verzióját használja majd a Nearby Sharingnek (az Androidon pedig természetesen natívan implementálva lesz).

Egyelőre a Nearby Sharing teljes tudásával sem vagyunk tisztában; simán lehet, hogy a Google tartogat valamilyen extrát a funkcióhoz, amit a konkurencia nem tud. A megjelenéskor minden kiderül.

Ti várjátok már az androidos AirDropot?

Forrás: 9to5google

Kapcsolódó cikkek: 
Kommentek megjelenítése