Boltokba kerül a Sony szuperokos headsete

Hardver hírek   |   2016.10.07 - 08:33   |   Írta: L Ferenc   |   1721
07. okt Boltokba kerül a Sony szuperokos headsete

A japán gyártó hamarosan végre megkezdi az Xperia Ear forgalmazását.

A Sony elsőként a februári barcelonai Mobil Világkongresszuson mutatta be az Xperia Ear nevezetű vadonatúj headsetet, melyet aztán a szeptemberi berlini IFA szakkiállításon is meg lehetett tekinteni. Bár a gyártó eredetileg azt ígérte, hogy az újdonság már nyáron forgalomba fog kerülni, erre mindeddig nem került sor, azonban jó hír, hogy a legfrissebb híradások szerint november közepén végre meg fog kezdődni a nemzetközi árusítás. 

A 200 eurós, vagyis átszámítva mintegy 60 ezer forintba kerülő Xperia Ear egy újgenerációs, vezeték nélküli fülhallgató, mely hasznos információkkal szolgál az időbeosztásunkról, az időjárásról és a legfrissebb hírekről, így mindig naprakészek lehetünk, akár utazás közben is. A Sony beszédfelismerő-technológiájának köszönhetően hallgat a szóbeli parancsokra: hívást kezdeményezhetünk, kereshetünk az interneten, üzeneteket diktálhatunk és navigálhatunk is. Az eszköz segítségével folyamatosan előre tekinthetünk kézi vezérlés nélkül, miközben kényelmesen végezhetjük feladatainkat.

A készülék Bluetooth és NFC segítségével csatlakozik az okostelefonhoz, és egy alkalmazáson keresztül kommunikál, melyben személyre szabhatjuk a beállításokat, azt hogy milyen információkra van szükségünk, milyen érintési parancsokat használunk, és milyen értesítéseket szeretnénk kapni. A könnyű és kényelmes, fülbe helyezhető szilikon egységet folyamatos viselésre tervezték, IPX2 vízállósággal és egész napos akkumulátor üzemidővel. A készülék grafitfekete színben lesz kapható, az innovatív tok pedig töltőként is funkcionál, így töltéskor csak bele kell pattintani a készüléket. 

Kapcsolódó cikkek:
MWC 2016: megmutatjuk az Xperia X-et
Megérkezett a hatalmas Sony Xperia XA Ultra
iPhone 6s Plus - Galaxy S7 edge teszt: a nagy összecsapás
Kommentek megjelenítése