04. jan Videón a Xiaomi hajlítható mobilja

Videón a Xiaomi hajlítható mobilja

Droidos pletykák   |   2019.01.04 - 17:50   |   Írta: ARPII   |   3188

Hihetetlen külsejű telefon látott napvilágot.

Aki jártas a mobilok világában, az biztos hallott már Evan Blass-ről, az egyik leghíresebb kiszivárogtatóról. Ez esetben is neki köszönhetünk egy videót, a Xiaomi állítólagos hajítható mobiljáról. Blass tegnapi posztjában megjegyezte, hogy nem tudja bizonyítani a készülék hitelességét, viszont hozzátette, hogy amennyiben tényleg igazi a felvétel, az esetben most láthattuk először a kínai gyártó különleges mobilját.

A videón egy készüléket láthatunk használat közben, ami fektetett módban kisebb tablet méretű. Az illető végig lapoz az alkalmazásokon a menüben, mielőtt még belépne a Google Maps-be, ezután következik az érdekes rész. Visszahajtja a készülék jobb és bal egyharmadát, ami ezután egy ívelt kijelzőjű mobillá alakul. Ezután a művelet után a menü felülete meg is változik, a keresősáv, és az értesítési sáv áthelyeződik, hogy megfeleljen a kisebb látható kijelzőnek.

 

A videó alapján láthattuk azt is, hogy az ívelt kijelző teljesen funkcionális lesz majd, illetve eltér a Samsung által novemberben bemutatott két kijelzős megoldástól. Annak ellenére, hogy a Xiaomi nem igazolta vissza, hogy dolgoznának ilyen készüléken, biztosra vehetjük, hogy már egy ideje rajta vannak az ügyön, hogy ne maradjanak le dél-koreai versenytársuktól. Emellett, azt is fontos kiemelni, hogy nem csak a Samsung készül ilyen mobillal, a Huawei háza táján is komoly előkészületek folynak, ugyanis, ők már 2019 elején be szeretnék mutatni a hajlítható készüléküket.

A látott készülék minden bizonnyal a Xiaomi egy prototípusa, ugyanis az interfész nagyon is emlékeztet az MIUI-ra, a hardver pedig túl összetett ahhoz, hogy kamu legyen. Bár kikerült már egy felvilágosított változata a videónak, amin jól látszik, hogy a készülék nem rendelkezik előlapi szenzorokkal, úgy mint kamera, közelség érzékelő szenzor, hangszóró és így tovább. Esetleg lehet, hogy a mobil kijelző alá épített hangszóróval érkezik majd, de valószínűbb az, hogy a prototípusban ezt még nem oldották meg. Amennyiben ez igaz, az esetben lehet hogy nem látjuk majd viszont ezt a mobilt a boltok polcain ilyen megjelenéssel, de ki tudja mit hoz még 2019.

 

Forrás: AndroidAuthority

 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése
Több Android hír
16. jan

Összecsukható kijelzős mobilt dobna piacra a Motorola

Tech Hírek

Az új Motorola RAZR ára 1 500 dollár lehet, ami igen borsosnak tűnik.

Bővebben

10. jan

48 megapixeles olcsó mobil jött a Xiaomitól

Tech Hírek

A kínai gyártó hivatalosan is bemutatta a vadonatúj Redmi Note 7-et.

Bővebben

Cikkek, amik tetszhetnek
31. dec

Titkos Android-kódok

Tech Hírek

Rengeteg kód, amivel többet tudhatunk meg eszközünkről.

Bővebben

05. máj

Hozd ki a legtöbbet a telefonodból! - Tippek és trükkök nem csak profiknak

Tippek és trükkök

A fejlesztői lehetőségeket lehet, hogy a profiknak tervezték, de ez nem azt jelenti, hogy az átlagos felhasználók ne élvezhetnék ki az előnyeit. Most 5 érdekességet fogok nektek mutatni, amit ti is kö..

Bővebben