Az összes Galaxy S10 pletyka egy helyen

Droidos pletykák   |   2019.02.11 - 18:25   |   Írta: SzavaRicsi   |   648
11. feb Az összes Galaxy S10 pletyka egy helyen

Ezt várjuk a Galaxy S sorozat legújabb tagjaitól.

Már csak 9-et kell aludni, hogy a Samsung bemutassa az idei év eddigi egyik legjobban várt mobilját, a Galaxy S10-et. Így, valamivel kevesebb mint másfél héttel a nagy leleplezés előtt eljött az ideje, hogy összegezzük az S9 és S9 Plus utódjainak pletykáit. Lássuk, hogy mire számíthatunk február 20-án.

Dátumok

Nem, nem a közelgő barcelonai Mobil Világkongresszuson mutatja be a Samsung a Galaxy S széria legújabb képviselőit. Néhány éve még így tettek volna a koreaiak, de idén beelőzik néhány az iparág egyik legfontosabb eseményét, és 20-án San Franciscóban tartják meg a saját „Samsung Unpacked” eventjüket.

Ennek fényében arra tippelünk, hogy már a hónap végén beszerezhetők lesznek az új Samsung Galaxy S mobilok, de legkésőbb márciusban már biztosan a kezünkben foghatjuk a koreai okostelefonokat. Nem kizárt, hogy nem egyszerre jön majd az összes Galaxy S10 modell, amelyek közül a legdrágább „Plus” változat érkezhet a legkésőbb, március 15-e környékén.

Specifikációk

Jó ideje azt pletykálják, hogy idén nem kettő, hanem legalább három Galaxy S változattal készül meghódítani a piacot a Samsung. Ezek között érkezik a két megszokott változat, vagyis a sima és a Plus, alájuk pedig bebújik egy olcsóbb változat, ezzel átvéve a belépő szint szerepét.

Néhány oldal szerint az új belépő szintű modell ugyanúgy 5,8 hüvelykes kijelzővel érkezik, mint a sima változat, a Plus pedig idén is 6,2 hüvelykes képátlójú Super AMOLED megjelenítővel kecsegteti majd a nagy képernyők szerelmeseit.

Arról egyelőre megoszlanak a vélemények, hogy mely területen spórol majd a Samsung a legolcsóbb változatnál. Többen a kijelzőre gyanakodnak, vagyis, hogy vagy ívelt kijelző, vagy képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasó nélkül érkezik a „Lite” változat. A híresztelések alapján ugyanis az S10 és S10 Plus már alkalmazza a kijelző alá rejtett ujjlenyomat-szkenner technikát, de a legolcsóbb változatból talán ez kimarad.

A Bloomberg egyik jelentése szerint a prototípusok között teszteltek olyan modelleket is, amelyekből kimaradt a jól ismert jack aljzat, de ebből nem vonhatunk le biztos következtetéseket. Mindenesetre a Samsung már feladta azt az elvét, hogy 3,5 mm-es jack nélkül nem készít mobilt, és megeshet, hogy a tizedik lesz az első olyan Galaxy S, amelyben meglépik ugyanezt.

Arról is hallhattunk egy pletykát, hogy a Galaxy S10 képes lehet vezeték nélkül tölteni más eszközöket, ugyanúgy, ahogyan a Huawei Mate 20 Pro. Reméljük, hogy ha ez így is lesz, akkor a Samsung valamivel gyorsabban tölt majd, hiszen a kínaiak megoldása a gyakorlatban igen lassúnak bizonyult.

5G

Nagy kérdés, hogy érkezik-e 5G-s Galaxy S10. A legutóbbi híresztelések alapján nem ehhez a szériához tartozik majd az első 5G-képes Samsung, hanem egy teljesen különálló mobillal nyitnak majd az új szabvány felé a koreaiak. Mindenesetre érdemes megemlíteni azokat a pletykákat is, hogy érkezhet egy S10 Ultra változat, amely a „testvéreivel” szemben már fel lesz készítve az 5G szabványra is. Amennyiben valóban így lesz, akkor a három említett változat után érkezik a különleges modell. Hogy mikor? Talán a Galaxy F-fel, vagyis a Samsung régóta várt hajlítható mobiljával egy időben.

Galaxy S10 Ultra

Az eddig csak pletyka szinten emlegetett S10 Ultra ráadásul nem csak az 5G szabvány miatt lesz különleges, hanem egy igazi „fenevad” lehet az idei Galaxy S széria legdrágább tagja.

Két előlapi és négy hátlapi kamerával, 6,7 hüvelykes kijelzővel és kerámia hátlappal felszerelve emlegetik a legdurvább S10-et. Ez a mobil egyben a kiterjesztett valóság (AR) mestere is lehet, ugyanis egyesek szerint elöl és hátul is 3D szenzorral szerelik majd fel az S10 Ultrát. Persze csak ha valóban mutat be ilyen mobilt a Samsung.

Ujjlenyomat-olvasó

A képernyő alatti ujjlenyomat-olvasóról egyelőre megoszlanak a vélemények, de az biztos, hogy a két drágább modellbe megérkezik majd ez a technológia. Vagyis pontosabban egy teljesen új, hiszen a hírek szerint a Samsung nem a többiek átlagos optikai szenzorját használja majd, hanem ultrahangosan oldják meg a letapogatást. Ez gyorsabb és pontosabb is lehet, mint a konkurensek megoldásai.

Specifikációk

Az eddigi pletykák alapján a Galaxy S10 belépő szintje az olcsósága ellenére kellően felülmúlja majd a Galaxy S9-et. Hat gigabájtnyi memóriával és 128 GB tárhellyel érkezhet a Lite változat, és 6-8 GB RAM-mal és 128-512 GB tárhellyel érkezhet a sima Galaxy S10. Az S10 Plus rátehet még erre egy lapáttal, és akár 12 GB-nyi memóriával és 1 TB-nyi tárhellyel is csalogathatja azokat, akik csak a legjobbal érik be.

A mobilok valószínűleg a Qualcomm legújabb Snapdragon chipjeivel gondolkoznak majd az Egyesült Államokban, a többi piacon pedig a Samsung saját, Exynos 9820-as lapkészletével juthatunk majd a Galaxy S10-esekhez.

Infinity-O kijelző

A Galaxy S10 egyik legizgalmasabb rejtélye, hogy vajon megérkezik-e az emlegetett „lyukas kijelző”. Néhány szakértő szerint ugyanis a Samsung új szintre léptetheti a káva nélküli megjelenítést, és közelebb léphetnek a teljes kijelzős előlap reményéhez. A kijelző és az előlap többi elemének aránya most sem lehet 100:0-hoz, ugyanis egy kivágás tarkítja majd a megjelenítőt, amelyen keresztül várhatóan a két előlapi kamera kukucskál majd. Kérdés, hogy ebben az esetben hogyan oldja meg a Samsung a hangszórók problémáját, bár olyan híresztelésekről is hallottunk, hogy az S10-ben maga a kijelző adja majd a hangot egy új technológiának köszönhetően.

Árak

Amennyiben a Samsung valóban legalább három változattal készül idénre, akkor az árak két véglete igazán messze eshet egymástól. Az eddigi pletykák alapján a Lite változatot körülbelül 750 eurós, azaz 240 000 forintos áron mutatják majd be, míg a kimaxolt S10 Plus akár 1 500 dolláros árcédulával is érkezhet. Ez utóbbi forintra átszámolva 480 000, de az itthoni adók még borsosabbá tehetik a 12 GB RAM-ma és 1 TB tárhellyel szerelt S10 Plus árát. Az esetleges Ultra kivitel árát megsaccolni sem mernénk, de az biztos, hogy ha jön az 5G-s S10 az említett extrákkal, akkor a rajta lógó árcédula is eléggé „extrás” lesz.

Forrás: AndroidAuthority

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése