A Samsung már a kigördíthető kijelzőkön gondolkozik

Droidos pletykák   |   2019.06.13 - 13:45   |   Írta: SzavaRicsi   |   311
13. jún  A Samsung már a kigördíthető kijelzőkön gondolkozik

A hajlítható bulit egyelőre elnapolták, de már új megoldáson dolgozik a Samsung.

A Samsung az eredeti tervei alapján már másfél hónapja megjelentette volna a Galaxy Foldot, azaz az első kinyitható kijelzőjű okosmobilját, ám a tesztpéldányok hibái miatt még mindig csúszik a megjelenés. Ez azonban nem gátolja meg a dél-koreai techcéget, hogy még extrémebb ötletekkel álljon elő.

Na jó, a Samsung igazából egyelőre nem állt elő semmivel. Egy új szabadalomról van szó a részükről, amely kigördíthető kijelzőjű mobilról szól. Az ötlet lényege, hogy a mobil házán belül a hajlítható OLED panel visszafordításával egy nagyobb kijelzőt rejtenek el, amit egy ügyes mechanikával kihúzhatunk, vagyis széthúzhatjuk az okosmobilt, hogy még magasabb kijelzőt kapjunk.

A mobil belsejében visszafordított OLED kijelző egyébként nem újkeletű dolog. Az OLED-es iPhone-oknál például épp ezt csinálta az Apple, hogy az alul is vékony káva megtartása mellett csatlakoztathassák a szükséges alkatrészeket a megjelenítőhöz.

A szabadalom bejegyzésével természetesen nincs rá garancia, hogy a Samsung valaha a piacra dob egy ilyen készüléket, és a képek alapján az eszköz formája is szokatlan lenne a fogyasztók számára. Arról nem beszélve, hogy első ránézésre nem igazán értjük, hogy egy 16:9-es megszokott képarányú mobilt miért bővítenénk ennél feljebb, akár 21:9-ig. Kivéve, ha több tervezési időre van szükségünk Tetrisben.

Forrás: Gizmodo

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése