Hamarosan jöhet az Android 9 Pie a Pocophone F1-re

Tech Hírek   |   2018.09.16 - 13:35   |   Írta: SzavaRicsi   |   2287
16. szept Hamarosan jöhet az Android 9 Pie a Pocophone F1-re

Meglepő benchmark adatokat hozhat az új operációs rendszer.

A Pocophone F1 igen nagy felfordulást hozott a mobiliparba, a csúcskategóriás hardverrel és megengedhető árával. A múlt hónapban bemutatott okosmobilt MIUI 9.6-os verzióval szállítja a gyártó, amely még az Android 8.1 Oreo rendszerre alapszik, de a GSMArena szerint hamarosan érkezhet a 9-es változatra épült új szoftver.

A pletykát nem más, mint egy GeekBench teszt indította el, amelyen a Poco mobilját már Android 9 Pie szoftverrel tesztelték. Az eredmények meglepően alakultak, hiszen mind egymagos, mind pedig többmagos teljesítményben gyengébbnek mutatkozik a frissített szoftver.

Balra az Android 9 Pie rendszerrel, a jobb oldalon pedig a gyári szoftveren futtatott teszt.

Az Android 9-es verziójával mért teszten 17 százalékkal teljesít rosszabbul a mobil, mint a gyárilag telepített 8.1-essel. A teljesítmény természetesen még így is kiemelkedő, köszönhetően a Snapdragon 845-ös lapkészletnek, amelyet egy Adreno 630-as GPU segít ki, ha a grafikai megoldásokról van szó. Persze ezesetben csak egy tesztről beszélünk, amelyet még biztosan nem tudtak száz százalékig optimalizálni, így a végleges Pie verzióban ennél jobb benchmarkokra számíthatunk.

A 6,1”-es full HD+ kijelzővel szerelt, felsőkategóriás hardverekből összeállított mobil az év egyik legnagyobb durranása androidos fronton. Természetesen mi sem mentünk el szó nélkül a mobil mellett, és azon túl, hogy bővebben leírtuk a véleményünk a Pocophone F1-ről, már egy videótesztet is készítettünk, amelyben még jobban átnéztük, hogy mire is képes a Xiaomi „flagship killere”.

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése