11. okt Megérkezett a Razer Phone 2

Megérkezett a Razer Phone 2

Tech Hírek   |   2018.10.11 - 21:33   |   Írta: Máté Gergő   |   1986

Tudott újat mutatni a játékos közösséget megcélzó okostelefon.

Kevesebb, mint egy évvel az első Razer Phone után Min-Liang Tan vezérigazgató bemutatta a vállalat új okostelefonját. A Razer Phone 2 nem mindenben jelent áttörést az első Razer Phone-hoz képest, de sok hiányosságot javítottak és a rajongók kéréseinek is eleget tudtak tenni.

A Razer bemutatója során a hangsúlyt egyaránt fektették a készülék játékos képességeire és zászlóshajó mivoltára. Az okostelefon hardvere nagyszerűen használható a mobil játékok futtatására, ugyanakkor a Razer Phone 2 a mindennapokban is remekül alkalmazható, köszönhetően a remek kamerájának és a gyors processzorának.

A specifikációt tekintve a Razer Phone 2 8 GB memóriát és 64 GB-os belső tárhelyet kapott, a processzora viszont az erősebb Snapdragon 845 lett. A Razer mindent megtett azért, hogy kihozza a maximumot a hardverből. Az új "vapor chamber" (gőzkamra) hűtési rendszerének köszönhetően a tesztprogramokban még a OnePlus 6-ot is megelőzte.

A Razer szoftveres téren is fel tudott mutatni néhány újítást. A PC-s környezetben jól ismert Razer Cortex, a Razer szoftveres portfóliója a Razer Phone 2 készüléken is elérhető lett. Ez a szoftver ajánlásokat tesz a játékosoknak az adott játékok optimális beállításait illetően. Ezen felül a játékosok egymásnak is tehetnek javaslatokat a játékokkal kapcsolatban. Jó hír a PUBG Mobile játékosoknak, hogy a vállalat felvette a kapcsolatot a játék kiadójával annak érdekében, hogy a Razer Phone 2-t a lehető legjobban optimalizálják hozzá. Sajnos azonban a Razer új készüléke az Android 8.1 Oreo rendszerrel érkezett és még nem kapta meg az Android 9 Pie frissítést.

A Razer Phone 2 akkumulátora 4 000 mAh kapacitású, de a megszokott USB-C mellett a készülék a vezeték nélküli töltést is támogatja. A vállalat egy saját vezeték nélküli töltőt is készített, amely beépített Chroma LED világítással rendelkezik. Emellett a Razer logó is RGB háttérvilágítást kapott. Sajnos az okostelefon nem kapott jack csatlakozót.

További fontos újítás, hogy a készülék IP67 vízállósági tanúsítványt kapott. A Razer Phone 2 hangszórója még az első modellénél is hangosabb lett: akár 103 dB-re is képes. A kijelző ismét 120Hz-es, de 50 százalékkal fényesebb (maximum 580 nit fénysűrűségű). A készülék kamerája is átesett néhány komolyabb változáson. A Razer Phone 2 egy új dupla kamera rendszert kapott, ami egy hagyományos 12 MP-es és egy 13 MP-es 2x-es nagyítású kamerából áll. Az okostelefon másodlagos (szelfi) kamerája is Full HD felbontású. A Razer új portré és panoráma módot, valamint alacsony fényerőhöz tervezett módot és szépítési funkciót is bevezetett.

Az új Razer Phone 2 ára 799 dollár, ami alacsonyabb más gyártók zászlóshajóinak megjelenési árainál, de 100 dollárral magasabb a Razer Phone árához képest. 

Forrás: 9to5Google.com

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése
Több Android hír
23. okt

Nem kell már sokat várnunk, hogy a Samsung bemutassa a kihajtható mobilját

Droidos pletykák

A Samsung következő konferenciáján érkezhet a kihajtható mobiljuk.

Bővebben

23. okt

Újabb játékos processzor érkezik: itt a Snapdragon 675

Tech Hírek

Egy új középkategóriás Snapdragon processzort ad ki a Qualcomm, amelyet mobiljátékok futtatására terveztek.

Bővebben

Cikkek, amik tetszhetnek
31. dec

Titkos Android-kódok

Tech Hírek

Rengeteg kód, amivel többet tudhatunk meg eszközünkről.

Bővebben

05. máj

Hozd ki a legtöbbet a telefonodból! - Tippek és trükkök nem csak profiknak

Tippek és trükkök

A fejlesztői lehetőségeket lehet, hogy a profiknak tervezték, de ez nem azt jelenti, hogy az átlagos felhasználók ne élvezhetnék ki az előnyeit. Most 5 érdekességet fogok nektek mutatni, amit ti is kö..

Bővebben