A következő hetekben javítja a Google a Pixel 3 memóriakezelési hibáit

Tech Hírek   |   2018.11.05 - 22:10   |   Írta: Máté Gergő   |   836
05. nov A következő hetekben javítja a Google a Pixel 3 memóriakezelési hibáit

Az összes Google Pixel 3 készüléket érintő probléma közül a legjelentősebbnek a memóriamenedzsmentet érintő hiba bizonyult.

Kínos hibák kerülnek foltozásra

Döbbenetes, de emiatt a rendellenesség miatt a 4 GB memória kevésnek bizonyult a Google zászlóshajójában, de a gyártó úgy nyilatkozott, hogy hamarosan képes lesz elhárítani ezt a hibát egy szoftverfrissítéssel, amely a hivatalos álláspont szerint a "következő hetekben" érkezhet meg. A Google azt nyilatkozta az Android Police-nak, hogy az új frissítés képes lesz elhárítani, hogy a háttérben futó alkalmazások bizonyos esetekben maguktól bezáruljanak.

Az viszont nem egyértelmű, hogy a Google pontosan milyen esetekre célzott. A felhasználók sokszor szembesültek azzal, hogy az olyan zene streamelő alkalmazások, mint a Spotify váratlanul bezárultak a készüléken, de a probléma ennél általánosabb és valószínűleg rengeteg applikációt érint.

Az Android Police által végzett tesztek alapján úgy tűnik, hogy a Google Pixel annyira sérülékeny, hogy akár három különböző applikáció megnyitásától is képes összeomlani. Az egyik fejlesztő, Nathan Chancellor szerint a probléma forrása, hogy a vállalat változtatott az alacsony memória állapot kezelésének működésén (ezt lmkd, Android Low Memory Killer Daemon néven is említik és egy potenciális kernel memória hiba). A Google erről nem közölt részleteket egyelőre.

Sajnos a vállalat megerősítette, hogy a javítás nem várható a novemberi biztonsági frissítések érkezésével, így csak "néhány héten belül" számíthatnak a Google Pixel 3 tulajdonosok a hibák kijavítására.

Forrás: Android Police

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése