06. nov Egy korszak vége: az utolsó frissítést kapják a Google Nexus készülékek

Egy korszak vége: az utolsó frissítést kapják a Google Nexus készülékek

Tech Hírek   |   2018.11.06 - 22:30   |   Írta: Máté Gergő   |   755

A 2015-ben debütáló Google Nexus 5x és 6P a készülékek a vállalat utolsó okostelefonjai voltak a Pixel termékcsalád bevezetése előtt.

Lassú elmúlás?

Szintén ebben az évben a Google három évre meghosszabbította a frissítési szabályzatát, ami azt jelenti, hogy 2018-ban fognak megérkezni az utolsó frissítések a Nexus készülékekre. A tavalyi előrejelzések szerint a végső frissítésekre novemberben lehet számítani. Tehát elérkeztünk a kijelölt hónaphoz, és mindkét okostelefon megkaphatta az utolsó biztonsági frissítéseit.

A Google Nexus 5X és a Google Nexus 6P készülékek számára a tegnapi naptól elérhető a 2018 novemberi frissítési csomag a OPM7.181105.004-es build number-rel. Ez persze nem változtat azon, hogy mindkét készülék számára az Android Oreo 8.1 maradt az operációs rendszer, hiszen a frissítési szabályzat kiterjesztése csak a biztonsági csomagokra vonatkozott, a fő Android szoftver verziók a korábbihoz hasonlóan csak két évig jöttek ki a Nexus készülékekhez.

Természetesen technikailag lehetséges, hogy a továbbiakban is megjelenjenek biztonsági frissítések, de a Google a továbbiakban nem garantálja őket és a hónap végétől nem jelenít meg új verziókat a támogatói weboldalán. Korábban a Nexus 5 kapott egy extra frissítést és a Nexus 6 készülékek számára is elérhetővé vált egy meglepetés frissítés - ám az csak egy újbóli kiadása volt a 2017 októberi frissítésnek, ami el lett halasztva. Emiatt a jövőben is bizakodva várjuk egy újabb 5X és 6P frissítés megjelenését, de szinte biztos, hogy hamarosan sokan váltani fognak egy újabb készülékre. 

Forrás: Android Police

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése
Több Android hír
04. nov

Oppo: Nem csaltunk, ez egy funkció!

Tech Hírek

Az Oppo hivatalosan is reagált a benchmarkos csalással kapcsolatos hírekre.

Bővebben

08. nov

A Samsung bejelentette hajlítható mobilját

Tech Hírek

Ugyan még nem vehetjük meg, de már tudhatjuk mire számítsunk.

Bővebben

Cikkek, amik tetszhetnek
31. dec

Titkos Android-kódok

Tech Hírek

Rengeteg kód, amivel többet tudhatunk meg eszközünkről.

Bővebben

05. máj

Hozd ki a legtöbbet a telefonodból! - Tippek és trükkök nem csak profiknak

Tippek és trükkök

A fejlesztői lehetőségeket lehet, hogy a profiknak tervezték, de ez nem azt jelenti, hogy az átlagos felhasználók ne élvezhetnék ki az előnyeit. Most 5 érdekességet fogok nektek mutatni, amit ti is kö..

Bővebben